ALVEAR Fino CB
ALVEAR
Viinamarjad: 100% Pedro Ximenez.
Nautimine: Ideaalne jahutatud aperitiivina, tapaste, koorikloomade, kala, roheliste oliivide, snäkkide, eelroogade ja salatite kõrvale. Üks harvadest veinidest, mis sobitub hästi äädikat sisaldavate roogadega.
Alkohol: 15 %, kangestamata.
Suhkrusisaldus: Kuiv
Serveerimistemperatuur: 6...8 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 17.73 eur/L
Fermentatsioon: Roostevabast terasest tankides.
Laagerdamine: Tammevaatides flor'i (pärmikihi) all.
Kliima / Pinnas: Pool-kontinentaalne vahemereline kliima. Erakordselt kriidine pinnas.
Kirjeldus: Värvus kahvatu õlgkollane. Vein on delikaatne, mandlise, soolaka värske aroomiga, esile tulevad lillelised noodid. Maitses soolakas, hea happega, värskendav lõppmaitse ning pehmus, mis muudab veini kergelt joodavaks.
ALVEAR
D.O. Montilla- Moriles
Montilla- Morilese veinipiirkonna vanim veinikelder ALVEAR on asutatud 1729, kui Don Diego de Alvear y Escalera alustas veinitootmist. Sama pere omandis on see Montilla tippude hulka kuuluv veinikoda siiamaani. Toodetakse šerri-tüüpi veine. Tippklassi PX veinide veinikeldris küpsemisele solera- süsteemis on algus pandud 1830. ja 1927.aastal.
Montilla- Morilese veinipiirkond asub Màlaga ja Còrdoba linnade vahel, Andaluusia südames. Peamine erinevus Jerezist pärit veinidest on see, et peaaegu kõik veinid valmivad Montillas viinamarjasordist Pedro Ximènez, mis on koguni niivõrd sobiv sellesse terroir`sse, et Jerezi veinitootjad ostavad oma magusamate veinide marju sisse just sellelt alalt.
Montilla lubjakivised-kriidised rulluvad mäenõlvad on nagu loodud Pedro Ximènezi hiilgamiseks. Fino, Amontillado, Cream, PX - veinid, mis on väärt tutvumist.