BALTASAR GRACIÀN TINTO
Bodegas San Alejandro
Viinamarjad: 100% Garnacha.
Nautimine: Sobib hautatud liha- ja pajaroogadega, grillitud lihadega.
Alkohol: 15%
Serveerimistemperatuur: 16...18 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 13,33 eur
Fermentatsioon: Roostevabast terasest tankides20-25 päeva.
Laagerdamine: Roostevabades terastankides 4 kuud.
Kliima / Pinnas: Kontinentaalne kliima. Kriidine ja kivine pinnas. Mägine ala kõrgusega 800...1000 m merepinnast.
Viinapuuaiad: 20...35 aastat vanad viinapuud. Võra kujundatud gobelet süsteemis. Looduslik dreeniv pinnas, keskmine saak 4000 kg/ha.
Kirjeldus: Kirgas kirsipunane värv purpurse varjundiga.
Aroom on rikas metsamarjadest, värske ja elav. Aroomide intensiivsus on kooskõlas maitses peituva soojuse ja tasakaaluga. Marjasordile iseloomulik elegantne bukett jätab püsiva kakaose järelmaitse.
Bodegas San Alejandro
D.O.Calatayud
Bodegas San Alejandro on viinamarjakasvatajate kooperatiiv, mis loodud 1962.aastal. Viimastel aastatel on selle meeskonda liidetud palju enenrgilisi ja entusiastlikke noori, kes on seadnud sihikut ümber. Nende punaveinid on modernsed ja võimsad ning kasutusel on põhiliselt kohaliku päritoluga Garnacha mari- veinidele püütakse anda tuntavat sordile omast iseloomu. Calatayudi kvaliteetveini piirkonda loetakse Garnacha (Grenache) viinamarjasordi sünnikohaks.
Põhimõtteks on: veinide kvaliteet sünnib viinapuuaias, mitte keldris. Küll aga on kasutusele võetud modernseid tehnoloogiaid, tagamaks kvaliteeti.
Tuntud veinispetsialist Tom Stevenson on nimetanud neid üheks viimaste aastate kõige kiiremini arenevaks tootjaks Hispaania veininduses.
Veinikoda asub umbes 80 km Zaragozast Perejilese ja Atea orgudes. Veiniaedu on 1100ha, mille kõrgused merepinnast on 750 ja 1100 meetri vahel. Kasvatatakse kuut sorti viinamarju: Garnacha, Tempranillo, Macabeo, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon.
Pinnased on lubjakivise koostisega kruusased ja kiltkivised, kohati leidubkoos punaka saviga. Hea veejuhtivus on tähtis komponent viinapuu arenemisel.
Kliima on jahedapoolne, väheste sademetega. Temperatuuride vahe päeva ja öö vahel on äärmiselt suur. Tänu sellele on marjade küpsemisperiood pikk ning viinamarjade suhkru ja happe tasakaal on paigas oktoobrikuus toimuvaks korjeajaks.
Veinikoja kõrgema sarja nimetus Baltasar Gracian tuleneb XXVII sajandi kirjaniku ja filosoofi nimest, kes sündis selles kandis.