ARGENT ROSÈ Brut
Gramona
Peñin Score 93/100
Viinamarjad: 100% Pinot Noir
Nautimine: Oluliste sündmuste tähistamiseks. Cava, mis mõeldud saatma eelroogasid, väga sobiv Aasia köögiga. Struktuurse iseloomu pärast on seda veini võimalik sobitada väga erinevate toitudega läbi õhtusöögi mitme käigu.
Alkohol: 12%
Serveerimistemperatuur: 8...10º C, sügavast veiniklaasist.
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 66.67 eurot/L
Fermentatsioon: 600 liitri suurustes Prantsuse tammest vaatides, 14 kraadi C juures kontrollitud temperatuuril.
Laagerdamine: Teine kääritamine leiab aset pudelis vastavalt traditsioonilisele meetodile koos laagerdamisega käärimissademel >36 kuud. Pudelis kääritamine naturaalse korgi all. 100% käsitöö kõikides veinivalmistamise etappides.
Kliima / Pinnas: Vahemereline kliima, külmade eest kaitseb Montserrat mäestik. Pinnas on väga rikas lubjakivist.
Viinapuuaiad: 2,2 hektarit Pinot Noir 23 a vanuseid viinapuid Mas Escorpi aiast. 400m kõrgusel merepinnast. Mahepõllundus ja biodünaamiline kultivatsioon. Saagikus kuni 3000kg/ha.
Kirjeldus: Sibulakoore tooniga, vaskse helgiga. Mull on peen ja püsiv.
Aroomis lai skaala, delikaatsusest kuni komplekssuseni . Tunda punaseid lilli – roosid, moonid ja punaseid marju- sõstrad, pohlad. Pika laagerdumise sekundaased noodid brioche` ja kooresusena. Taustaks mineraalsus. Maitse on alguses värske, mis muutub täidlaseks, marjaseks, struktuurseks, täites kogu suu. Mull on peen ja kreemine.
Gramona
Corpinnat, D.O Penedès
Gramona veinikojas on pidevat tööd tehtud alates XIX sajandi keskpaigast. Viies põlvkond perekonna veinimeistreid hoiab täna pikaaegseid kogemusi elus, et valmistada kõige kvaliteetsemaid vahuveine Sant Sadurní d`Anoia lähistel. Mas Escorpí , Font Jui – need on vanimad ja parimad viinaaiad, kus küpsevad unikaalsed Xarel.lo marjad tippveinide loomiseks. Hoides terroir`d au sees toimetatakse mahepõllunduse põhimõtetel, et säilitada looduse tasakaalu. Gramonas on astutud ka järgmine samm ning alates 2014.aastast kasutatakse biodünaamilisi põhimõtteid (Demeter) oma kokku ca 40 hektari suurustes veiniaedades jätkusuutlikkust hoides. Viinapuude vanuseks on 10-75 aastat.
Gramona alustas klassikalise meetodiga vahuveinide tootmisega ja saavutas sellega maailmakuulsuse. Viimasel ajal on lisandunud valikusse ka vaiksed veinid, mida valmistatakse DO Penedès märgi all. Vahuveinide keldris laagerdamise aeg on 36-160 kuud ning selle pika laagerdusperioodiga antakse vahuveinidele nende täiuslik iseloom.
Marjade korjamine aias toimub käsitsi, sorteerimine veinikojas samuti. Ka hilisemad toimetamised keldrid tehakse käsitsi, sealhulgas ka ümberkorkimine.
Veinikoda on tunnistatud parimaks Cava majaks Hispaanias ning hääletatud ajakirjas Wine & Spirits Top 100 veinikodade hulka maailmas.