Ca La Mar Rosat Mustillant
Gramona
Viinamarjad: Syrah, Merlot .
Nautimine: Ideaalne aperitiiv või värskendaja, hea kaaslane salatitele, värskes õhus grillitud kala või ka barbeque juurde.
Alkohol: 11,5%
Serveerimistemperatuur: 6...8º C.
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 18.33 eur/L
Fermentatsioon: Roostevabades tankides.
Laagerdamine: Teine kääritamine leiab aset tankis, tekitades naturaalse CO2 suhkruid lisamata.
Kliima / Pinnas: Vahemereline kliima, külmade eest kaitseb Montserrat mäestik. Domineeriv pinnas on savi lubjakivi alusel.
Viinapuuaiad: Kõrgelasuvatest veiniaedadest. Mahetoode.
Korje: Saak koristatakse septembri lõpus ja sorteeritakse. Vabalt jooksev mahl koos õrna pressiga.
Kirjeldus: Intensiivne roosa värv vaarikase tooniga.
Aroomis punased metsamarjad, maasikad, mustikad, vaarikad. Karamelline puuviljasus väikese maitsetaimede noodiga.
Maitse ahvatlev, struktuurne ja meeldiva väikese kripeldusega mulliga. Lõppmaitses tasakaalustatud pehme ja värskendav vein.
Gramona
Corpinnat, D.O Penedès
Gramona veinikojas on pidevat tööd tehtud alates XIX sajandi keskpaigast. Viies põlvkond perekonna veinimeistreid hoiab täna pikaaegseid kogemusi elus, et valmistada kõige kvaliteetsemaid vahuveine Sant Sadurní d`Anoia lähistel. Mas Escorpí , Font Jui – need on vanimad ja parimad viinaaiad, kus küpsevad unikaalsed Xarel.lo marjad tippveinide loomiseks. Hoides terroir`d au sees toimetatakse mahepõllunduse põhimõtetel, et säilitada looduse tasakaalu. Gramonas on astutud ka järgmine samm ning alates 2014.aastast kasutatakse biodünaamilisi põhimõtteid (Demeter) oma kokku ca 40 hektari suurustes veiniaedades jätkusuutlikkust hoides. Viinapuude vanuseks on 10-75 aastat.
Gramona alustas klassikalise meetodiga vahuveinide tootmisega ja saavutas sellega maailmakuulsuse. Viimasel ajal on lisandunud valikusse ka vaiksed veinid, mida valmistatakse DO Penedès märgi all. Vahuveinide keldris laagerdamise aeg on 36-160 kuud ning selle pika laagerdusperioodiga antakse vahuveinidele nende täiuslik iseloom.
Marjade korjamine aias toimub käsitsi, sorteerimine veinikojas samuti. Ka hilisemad toimetamised keldrid tehakse käsitsi, sealhulgas ka ümberkorkimine.
Veinikoda on tunnistatud parimaks Cava majaks Hispaanias ning hääletatud ajakirjas Wine & Spirits Top 100 veinikodade hulka maailmas.