Al Muvedre
Viñedos Telmo Rodriguez
Viinamarjad: 100% Monastrell.
Nautimine: Sobib grillitud erinevate lihadega. Külmad lihalõigud ja poolküpsed juustud.
Alkohol: 13 %
Serveerimistemperatuur: 14...16 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 15.33€/L
Fermentatsioon: Betoonist ja roostevabast terasest tankides, metsiku pärmiga.
Laagerdamine: Pudeldatakse järgmise aasta märtsis.
Kliima / Pinnas: Vahemereline kliima. Liivane pinnas, hästi dreenitud, savika tekstuuriga.
Viinapuuaiad: Võra kujundus põõsasteks. Traditsiooniline veiniviljelus.
Kirjeldus: Särtsakas ja intensiivne, aroomis põldmarjad, metsikud kirsid, küpsed ploomid, vürtsid, lagritsat ja viiruki nüanss. Maitses mahlakas ja võimas, küpsed tumedad marjad ümbritsetud mineraalsusega ja hea happesusega. Püsiv järelmaitse on magus ja kirskivine.
Viñedos Telmo Rodriguez
D.O.C Rioja
Aasta oli 1994, kui Pablo Eguzkiza and Telmo Rodríguez, koos kolmanda önoloogiga alustasid Navarras vanade põõsastega viinapuuaias kasvavatest Garnacha marjadest veiniga, mille nimeks sai Alma – Hing. Sellele järgnesid projektid Ruedas, Alicantes, Toros, Aragonis, Ribera del Dueros, Riojas, Malagas, Valdeorrases, Cigaleses, Cebreroses ja lõpuks isegi Douros Portugalis.
Veinid 10-st Hispaania regioonist- see on Telmo Rodriguez`i Veinikompanii (Compañia de Vinos Telmo Rodriguez) tänapäev. „Lendav“ veinimeister Telmo Rodríguez veedab suure osa oma ajast autos, teel ühest veinikojast teise. Tema eesmärk on valmistada erinevates Ibeeria piirkondades sealseid tüüpilisi veine. Tähtsaimaks kandvaks ideeks on õige terroir leidmine, mis annab soovitud tulemuse ka soodsama hinnaklassiga veinide puhul.
Nad on oma tegevuskohaks valinud 10 erinäolist, kuid Hispaaniale iseloomulikku pika ajalooga ala. Koostöös sealsete veinitegijatega valmivad moodsas stiilis traditsioonilistest marjadest kohaliku omapäraga veinid.
Veiniguru Hugh Johnson nimetatab Telmo Rodriguez`t üheks andekamaks meheks Hispaania veinimaastikul.