ALVEAR CREAM
ALVEAR
Viinamarjad: 100% Pedro Ximenez.
Nautimine: Sobib serveerimiseks iseseisvalt talvejoogina likööri asemel või kaaslaseks pasteetidele, magustoitudele, maiustustele ja kohvile või pähklitele. Proovi röstitud puuvilja-pähklileivaga. Huvitav komponent kokteilide segamiseks.
Alkohol: 18 %
Suhkrusisaldus: 119 g/l
Serveerimistemperatuur: 16...18 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 23.87 eur
Fermentatsioon: Roostevabast terasest tankides.
Laagerdamine: Segatakse kuiv Oloroso ja Pedro Ximenez'i magus vein. Arendatakse 500-liitristes ameerika tammest vaatides Solera süsteemis enam kui 10 aastat.
Kliima / Pinnas: Pool-kontinentaalne vahemereline kliima. Erakordselt kriidine pinnas.
Kirjeldus: Rikkalik pruun värvus. Aroomis suurepärane pähklisus aprikoosi nüansiga, karamelli. Maitses oivaline, sealjuures õrn lillelisus, kuivatatud puuviljad ja röstitud pähklid, värske magusus.
ALVEAR
D.O. Montilla- Moriles
Montilla- Morilese veinipiirkonna vanim veinikelder ALVEAR on asutatud 1729, kui Don Diego de Alvear y Escalera alustas veinitootmist. Sama pere omandis on see Montilla tippude hulka kuuluv veinikoda siiamaani. Toodetakse šerri-tüüpi veine. Tippklassi PX veinide veinikeldris küpsemisele solera- süsteemis on algus pandud 1830. ja 1927.aastal.
Montilla- Morilese veinipiirkond asub Màlaga ja Còrdoba linnade vahel, Andaluusia südames. Peamine erinevus Jerezist pärit veinidest on see, et peaaegu kõik veinid valmivad Montillas viinamarjasordist Pedro Ximènez, mis on koguni niivõrd sobiv sellesse terroir`sse, et Jerezi veinitootjad ostavad oma magusamate veinide marju sisse just sellelt alalt.
Montilla lubjakivised-kriidised rulluvad mäenõlvad on nagu loodud Pedro Ximènezi hiilgamiseks. Fino, Amontillado, Cream, PX - veinid, mis on väärt tutvumist.