ALVEAR Fino Capataz
ALVEAR
Viinamarjad: 100% Pedro Ximenez.
Nautimine: Ideaalne jahutatud aperitiivina, tapaste, koorikloomade kõrvale. Võimalik leida sobivusi kogu söögikorra juurde erinevate toitudega.
Alkohol: 15 %
Suhkrusisaldus: Kuiv
Serveerimistemperatuur: 7 º C
Pudeli maht: 0,375L
Liitri hind 47.47eur/L
Fermentatsioon: Kasutatakse valitud Pedro Ximenez'i virret. Kääritamine toimub roostevabast terasest tankides. Naturaalselt tekkinud alkohol, kangestamata.
Laagerdamine: Tammevaatides flor'i (pärmikihi) all ja soleras vähemalt 6 aastat.
Kliima / Pinnas: Pool-kontinentaalne vahemereline kliima. Erakordselt kriidine pinnas, mida kutsutakse albarizaks.
Kirjeldus: Värvus kahvatu õlgkollane. Vein on aroomis puhas, sügav ja täpne, esile tulevad mandlised lillelised noodid. Maitses kuiv, täidlane, pähkiste nüanssidega, värskendav püsiv lõppmaitse.
ALVEAR
D.O. Montilla- Moriles
Montilla- Morilese veinipiirkonna vanim veinikelder ALVEAR on asutatud 1729, kui Don Diego de Alvear y Escalera alustas veinitootmist. Sama pere omandis on see Montilla tippude hulka kuuluv veinikoda siiamaani. Toodetakse šerri-tüüpi veine. Tippklassi PX veinide veinikeldris küpsemisele solera- süsteemis on algus pandud 1830. ja 1927.aastal.
Montilla- Morilese veinipiirkond asub Màlaga ja Còrdoba linnade vahel, Andaluusia südames. Peamine erinevus Jerezist pärit veinidest on see, et peaaegu kõik veinid valmivad Montillas viinamarjasordist Pedro Ximènez, mis on koguni niivõrd sobiv sellesse terroir`sse, et Jerezi veinitootjad ostavad oma magusamate veinide marju sisse just sellelt alalt.
Montilla lubjakivised-kriidised rulluvad mäenõlvad on nagu loodud Pedro Ximènezi hiilgamiseks. Fino, Amontillado, Cream, PX - veinid, mis on väärt tutvumist.