ALVEAR Fino en Rama
ALVEAR
Viinamarjad: 100% Pedro Ximenez.
Nautimine: Ideaalne aperitiivina tapaste, koorikloomade kõrvale. Suurepärane kaaslane Vahemere ja Jaapani toidu juurde.
Alkohol: 15 %
Suhkrusisaldus: Kuiv
Serveerimistemperatuur: 6...8º C
Pudeli maht: 0,375L
Liitrihind 23.10 eur/L
Fermentatsioon: Kasutatakse ühe aastakäigu Pedro Ximenez'i marju. Kääritamine toimub roostevabast terasest tankides. Naturaalselt tekkinud alkohol, kangestamata.
Filtreerimata, kergelt selitatud.
Laagerdamine: Tammevaatides flor'i (pärmikihi) all kolm aastat.
Kliima / Pinnas: Pool-kontinentaalne vahemereline kliima. Erakordselt kriidine pinnas, mida kutsutakse albarizaks. Sierra de Montilla mäekülgedel asuvad oma viinapuuaiad.
Kirjeldus: Värvus kahvatu õlgkollane. Vein on aroomis värske, sügav ja täpne, esile tulevad mõrkjad mandlised noodid. Maitses kuiv, täidlane, soolapähkiste nüanssidega, puuviljane elegantne lõppmaitse.
ALVEAR
D.O. Montilla- Moriles
Montilla- Morilese veinipiirkonna vanim veinikelder ALVEAR on asutatud 1729, kui Don Diego de Alvear y Escalera alustas veinitootmist. Sama pere omandis on see Montilla tippude hulka kuuluv veinikoda siiamaani. Toodetakse šerri-tüüpi veine. Tippklassi PX veinide veinikeldris küpsemisele solera- süsteemis on algus pandud 1830. ja 1927.aastal.
Montilla- Morilese veinipiirkond asub Màlaga ja Còrdoba linnade vahel, Andaluusia südames. Peamine erinevus Jerezist pärit veinidest on see, et peaaegu kõik veinid valmivad Montillas viinamarjasordist Pedro Ximènez, mis on koguni niivõrd sobiv sellesse terroir`sse, et Jerezi veinitootjad ostavad oma magusamate veinide marju sisse just sellelt alalt.
Montilla lubjakivised-kriidised rulluvad mäenõlvad on nagu loodud Pedro Ximènezi hiilgamiseks. Fino, Amontillado, Cream, PX - veinid, mis on väärt tutvumist.