BASA D.O. Rueda
Viñedos Telmo Rodriguez
Viinamarjad: 92% Verdejo, 8% Viura
Nautimine: Sobib aperitiiviks, toitudega valgest lihast (kana, siga) ja maheda kastmega salatitega, valgest kalast grillitud ja praetud road.
Alkohol: 13 %
Serveerimistemperatuur: 7...8 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 19.87 eur
Fermentatsioon: Roostevabast terasest tankides, metsiku pärmiga.
Laagerdamine: Pudeldatakse järgmise aasta jaanuaris.
Kliima / Pinnas: Kontinentaalne kliima. Kruusane ja lubjakivine pinnas.
Viinapuuaiad: Võra kujundus: põõsas ( baso) ja Cordon.
Kirjeldus: Aroomis rohelist värsket puuvilja ja väike rohusus. Maitses roheline õun koos laimiga ja rohususe lisandiga, mis lõpevad järelmaitses selge tsitruste happega. Mineraalsed noodid saadavad kerget struktuuri.
Viñedos Telmo Rodriguez
D.O.C Rioja
Aasta oli 1994, kui Pablo Eguzkiza and Telmo Rodríguez, koos kolmanda önoloogiga alustasid Navarras vanade põõsastega viinapuuaias kasvavatest Garnacha marjadest veiniga, mille nimeks sai Alma – Hing. Sellele järgnesid projektid Ruedas, Alicantes, Toros, Aragonis, Ribera del Dueros, Riojas, Malagas, Valdeorrases, Cigaleses, Cebreroses ja lõpuks isegi Douros Portugalis.
Veinid 10-st Hispaania regioonist- see on Telmo Rodriguez`i Veinikompanii (Compañia de Vinos Telmo Rodriguez) tänapäev. „Lendav“ veinimeister Telmo Rodríguez veedab suure osa oma ajast autos, teel ühest veinikojast teise. Tema eesmärk on valmistada erinevates Ibeeria piirkondades sealseid tüüpilisi veine. Tähtsaimaks kandvaks ideeks on õige terroir leidmine, mis annab soovitud tulemuse ka soodsama hinnaklassiga veinide puhul.
Nad on oma tegevuskohaks valinud 10 erinäolist, kuid Hispaaniale iseloomulikku pika ajalooga ala. Koostöös sealsete veinitegijatega valmivad moodsas stiilis traditsioonilistest marjadest kohaliku omapäraga veinid.
Veiniguru Hugh Johnson nimetatab Telmo Rodriguez`t üheks andekamaks meheks Hispaania veinimaastikul.