Caprasia Bobal
Bodegas Vegalfaro
Viinamarjad: 100% Bobal.
Nautimine: Sobib heleda sealihaga, seentega, trühvliga maitsestatud juurviljahautisega. Soovitav õhutada enne tarbimist.
Liitri hind: 25.33 eur/L
Alkohol: 14%
Serveerimistemperatuur: 16 º C
Pudeli maht: 0,75L
Fermentatsioon: Traditsioonilised meetodid sorrdi jaoks, eel fermentatsioon madalal temperatuuril. Malolaktiline fermentatsioon tammevaadis.
Laagerdamine: 14 kuud Prantsuse-Ungari-Rumeenia tammest 225 liitri suurustes kerge ja keskmise röstiga vaatides. Osa veinist laagerdatud 6 kuud 150 liitrilistes terracota amforates.
Kliima / Pinnas: Vahemereline kliima. Savika lubjakivine pinnas kruusasel alusel.
Viinapuuaiad: Vanad viinapuuaiad keskmise vanusega 55 aastat, kõrgusega 700 m merepinnast. Võra kujundatud põõsaks (gobelet). Madala saagikusega viinapuud- 2,5 kg põõsalt.
Kirjeldus: Sügav kirsipunane värv. Aroomis küpsed tumedad marjad koos kerge tammerösti nootidega.
Maitses on nooruslik magusate tanniinidega, üle keskmise täidlusega, säravas järelmaitses tume lihavus ja mustad ploomid.
Bodegas Vegalfaro
DO UTIEL-REQUENA
Bodegas Vegalfaro asub Valencia provintsis Utiel- Requena piirkonnas. Kokku kuulub sellele veinimajale 60 hektarit veiniaedu, mis on kolmes erinevas osas, erinevate pinnasetingimuste ja mikrokliimaga. Aedade kõrgused merepinnast varieeruvad 600 ja 900meetri vahel. Kõik aiad omavad mahepõllumajanduse sertifikaati, ka kogu muu valmistamise protsess töötab orgaaniliselt. Viinapuuaedades pole kunagi kasutatud pestitsiide, seega pinnases on alles muu elu. See tagab aedades kasvavate viinapuude jätkusuutlikkuse.
Marjad selekteeritakse ja sorteeritakse peale korjet ning iga viinamarjasort fermenteeritakse eraldi. Veinide küpsemiseks kasutatakse vaate Prantsusmaalt ja Kesk-Euroopa metsadest. Viimasel ajal katsetavad veinimeistrid terracotast amforaid. See jäljendab ajaloolist veinivalmistamist ja annab tulemuseks terroir`le iseloomulikumaid maitsenüansse.
Selles piirkonnas on leitud veiniviljeluse jälgi, mis dateeritud VII sajandist e.m.a. Esimesed veinid Vegalfaro märgi all valmisid 1999.aastal, eelmised põlvkonnad on olnud viinapuude kasvatamisega ja veinivalmistamisega. Osa veinikoja toodangust on saavutanud Hispaania veini kvalifikatsioonis kõrgeima, Pago taseme.