CARLOS VII AMONTILLADO
ALVEAR
Robert Parker WA - 93 punkti
Wine Spectator - 91 punkti
Wine Enthusiast- 91 punkti
Viinamarjad: 100% Pedro Ximenez.
Nautimine: Sobib aperitiiviks pähklite juurde, samuti suurepärane lisand suppides ja kastmetes, eriti konsomeedes. Ideaalne suitsutatud toitudega ning laagerdatud juustudega.
Alkohol: 19 %
Suhkrusisaldus: 1,5 g/lSO2 sisaldus:
Serveerimistemperatuur: 12...14 º C
Pudeli maht: 0,375L
Liitri hind 60.80 eur
Fermentatsioon: Roostevabast terasest tankides.
Laagerdamine: Arendatakse tammevaatides solera-süsteemis enam kui 15 aastat, nii flor'i all kui ka pärast.
Kliima / Pinnas: Pool-kontinentaalne vahemereline kliima. Erakordselt kriidine pinnas.
Kirjeldus: Värvus hele kastan – särav kuldne. Teravalõhnaline hästi arenenud lõhnakompleks, jäljendamatu pähklisuse ja kuivatatud viigimarja sügav maitse ja iseloom, mis on nii pehme kui tugev. Maitses siidiselt kuiv, soolakas, pika järelmaitsega.
ALVEAR
D.O. Montilla- Moriles
Montilla- Morilese veinipiirkonna vanim veinikelder ALVEAR on asutatud 1729, kui Don Diego de Alvear y Escalera alustas veinitootmist. Sama pere omandis on see Montilla tippude hulka kuuluv veinikoda siiamaani. Toodetakse šerri-tüüpi veine. Tippklassi PX veinide veinikeldris küpsemisele solera- süsteemis on algus pandud 1830. ja 1927.aastal.
Montilla- Morilese veinipiirkond asub Màlaga ja Còrdoba linnade vahel, Andaluusia südames. Peamine erinevus Jerezist pärit veinidest on see, et peaaegu kõik veinid valmivad Montillas viinamarjasordist Pedro Ximènez, mis on koguni niivõrd sobiv sellesse terroir`sse, et Jerezi veinitootjad ostavad oma magusamate veinide marju sisse just sellelt alalt.
Montilla lubjakivised-kriidised rulluvad mäenõlvad on nagu loodud Pedro Ximènezi hiilgamiseks. Fino, Amontillado, Cream, PX - veinid, mis on väärt tutvumist.