GRAMONA IMPERIAL Corpinnat karbis
Gramona
Aasta Vein 2024 kuldmedal
Viinamarjad: 40% Xarel.lo, 40% Macabeu, 15% Chardonnay, 5% Parellada.
Nautimine: Vahuvein, mis on mitmekülgne ning nauditav kogu toidukorra vältel, aperitiivist digestiivini. Proovida tasub eriti koos Jamon Iberico`ga ning mereandide paellaga.
Alkohol: 12%
Jääksuhkur: 8 g/l
Serveerimistemperatuur: 8...9º C, serveerida veiniklaasist.
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 45.33eur
Fermentatsioon: Roostevabades tankides.
Laagerdamine: Teine kääritamine leiab aset pudelis vastavalt traditsioonilisele meetodile koos laagerdamisega käärimissademel 60 kuud. Dosage 8 grammi/L. „Expedition liqueur” pärineb üle sajandi vanusest solerast
Kliima / Pinnas: Vahemereline kliima, külmade eest kaitseb Montserrat mäestik. Domineeriv pinnas on savi lubjakivi alusel.
Viinapuuaiad: Mahepõllundus ja biodünaamiline kultivatsioon, viinapuuaedade kõrgus merepinnast 200...400m, 35...50 aastased viinapuud.
Korje: Saak koristatakse käsitsi ja sorteeritakse lindil. Pressitakse kobaratena.
Kirjeldus: Õlgkollane, kuldse helgiga.
Aroomis intensiivne. Värsked valged puuviljad, nagu õun ja virsik , millele lisanduvad fencoli ja aniisi nüansid. Mõnusalt pähkliröstine ja pärmiste nootidega ning võise aroomiga. Maitse avar, täidlane ja kreemine. Mullid velvetised, värskendav järelmaitses. Valged lilled ja puuviljased aroomid pöörduvad tagasi vastukaaluks värskelt küpsetatud saiale. Struktuurne cava.
Gramona
Corpinnat, D.O Penedès
Gramona veinikojas on pidevat tööd tehtud alates XIX sajandi keskpaigast. Viies põlvkond perekonna veinimeistreid hoiab täna pikaaegseid kogemusi elus, et valmistada kõige kvaliteetsemaid vahuveine Sant Sadurní d`Anoia lähistel. Mas Escorpí , Font Jui – need on vanimad ja parimad viinaaiad, kus küpsevad unikaalsed Xarel.lo marjad tippveinide loomiseks. Hoides terroir`d au sees toimetatakse mahepõllunduse põhimõtetel, et säilitada looduse tasakaalu. Gramonas on astutud ka järgmine samm ning alates 2014.aastast kasutatakse biodünaamilisi põhimõtteid (Demeter) oma kokku ca 40 hektari suurustes veiniaedades jätkusuutlikkust hoides. Viinapuude vanuseks on 10-75 aastat.
Gramona alustas klassikalise meetodiga vahuveinide tootmisega ja saavutas sellega maailmakuulsuse. Viimasel ajal on lisandunud valikusse ka vaiksed veinid, mida valmistatakse DO Penedès märgi all. Vahuveinide keldris laagerdamise aeg on 36-160 kuud ning selle pika laagerdusperioodiga antakse vahuveinidele nende täiuslik iseloom.
Marjade korjamine aias toimub käsitsi, sorteerimine veinikojas samuti. Ka hilisemad toimetamised keldrid tehakse käsitsi, sealhulgas ka ümberkorkimine.
Veinikoda on tunnistatud parimaks Cava majaks Hispaanias ning hääletatud ajakirjas Wine & Spirits Top 100 veinikodade hulka maailmas.