CAVA BRUT PINK
Parés Baltà
Viinamarjad: 38% Garnacha, 32% Parellada, 30% Macabeu
Nautimine: Meeldiv cava nautimiseks aperitiivina.
Alkohol: 11,5%
Jääksuhkur: 9 g/l
Serveerimistemperatuur: 8...10º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 24.67 eur
Fermentatsioon: Roostevabades tankides, metsiku pärmiga.
Laagerdamine: Teine kääritamine leiab aset pudelis vastavalt traditsioonilisele meetodile koos laagerdamisega käärimissademel minimaalselt 18 kuud.
Kliima / Pinnas: Vahemereline kliima; savi ja kips on kõige olulisemad komponendid pinnases .
Viinapuuaiad: võra kujundus Royat doble. Viinapuude vanus Garnacha 15 aastat, teised üle 40 aasta.
Kirjeldus: Kahvatu roosa värv. Aroomis punased marjad kergete floraalsete nootidega. Maitse on värske ja särtsakas, vihje maasikatele ja vaarikatele. Meeldivalt pikk ja magus järelmaitse.
Parés Baltà
D.O. Penedès / D.O. Cava
Parés Baltà veinikoja ajalugu ulatub aastasse 1790.
1978. aastal sai veinikoja omanikuks Joan Cusinè Hill ja see on tänapäevase Parés Baltà sünniaastaks.
Alates 2000. aastast on firma juhtimisega tegelenud tema lapselapsed Joan and Josep Cusiné Carol. Ja et pereürituse nime veelgi täiuslikumalt kanda, on nende naised Maria Elena Jimenez and Marta Casas veinimeistrid ja önoloogid. Just nende ideedest sünnivad tänased Parés Baltà veinid.
Tootevalikusse kuuluvad Cavad ning valged ja punased veinid.
Cavad küpsevad üle 10 meetri sügavuses keldris, mis ehitatud 20.sajandi algul ja võimaldab hoida püsivat temperatuuri 14-15º C.
Ökoloogilise/orgaanilise viinamarjakasvatuse sertifikaat on Parés Baltàl alates aastast 2004. Nende enda lambad väetavad veiniaedasid ja mesilased korraldavad õite tolmlemist. Keemilisi väetisi ja taimekaitsevahendeid ei kasutata. Biodünaamiline veiniviljelus.
Veiniaiad asuvad kõrgustel merepinnast 170-750 meetrit. Tugevate Vahemere mõjudega kliima vaheldub kõrgemal mägedes asuvate jahedamate aladega, mineraalsete pinnastega aiad, mis paiknevad merele lähemal, vahelduvad savirikastega. Väikesed viinapuuaiad mägedes asuvad terrassidel keset inimtühja rahvusparki. Viinapuuaedasid kokku 170 ha.
Veinide matseratsiooniks ja fermentatsiooniks kasutatakse Prantsuse ja Ungari tammevaate, kuid ka ainult roostevabast terasest tanke. Uuendusena on pöördutud tagasi ajalukku ning mõned väga spetsiaalsed veinid küpsevad savist amforates.