CELLER VELL CAVA BRUT RESERVA
Celler Vell
Viinamarjad: 33% Parellada ,33% Macabeu, 33% Xarel-lo
Nautimine: Aperitiiviks. Sobib hispaaniapäraste külmade suupistete vorstikestega „.embutidos”, tortilladega.
Alkohol: 11,5%
Jääksuhkur: <8 g/l
Serveerimistemperatuur: 6...8º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 20.67eur/L
Laagerdamine: Teine kääritamine leiab aset pudelis vastavalt traditsioonilisele meetodile koos laagerdamisega käärimissademel 22 kuud. Käsitsi ümber korgitud, pupitril selgitatud.
Kliima / Pinnas: Vahemereline kliima; liivsavi lubjakivi lisandiga on domineeriv pinnas .
Viinapuuaiad: Omad aiad cavamaja ümber.
Kirjeldus: Helekollane, roheka tooniga. Mull peen ja rikkalik.
Aroomis pehme ja puuviljane, puhta intensiivse iseloomuga. Maitses värske balansseeritud, röstised nüansid, rohke apetiitne järelmaitse.
Celler Vell
D.O.Cava
Pikalt oma perekonnale kuuluvates viinapuuaedades marjade kasvataja olnud Pere Estruch Casanovas asutas 1954.aastal Celler Velli cavamaja otse Cava D.O. pealinna Sant Sadurni d`Anoia kesklinnas. 80-ndate keskpaigaks oli tänu ilusale arengule jäänud aga see kitsaks ja Ehitati spetsiaalne hoone ja koliti linna piiri taha, kus ka praegu kelder asub. Künka otsast, mida omad viinapuuaiad ümbritsevad, avaneb kena vaade linnale. Isa alustatud tööd jätkavad praegu pojad ning käsitöö cavad küpsevad sügaval keldris. Valmistatakse klassikalises stiilis cavasid kohalikust raudvarast nagu Xarel-lo, Macabeo, Parellada, kuid ka rahvusvaheliste sortidega, mis on Pinot Noir, Chardonnay.
Huvitav lisaväärtus cavakeldrile- rongitee makett Penedèsi maastikuga, kus kujutatud kiirrongid , kohalik auto- ja rongiliiklus ning veiniaiad ja keldrid. See on huvipakkuv ka noorematele külalistele.
Veinikoda ise on minimalistlik ja läbimõeldud tehnoloogiaga, kus kahel keldrikorrusel on vahuveinide laagerdamiseks mõeldud ruumid ja 1.korrusel käib veini kääritamine, 2. korrus aga on office.