CAVA ESTRUCH EXTRA BRUT GRAN RESERVA
Celler Vell
Aasta Vein 2024 kuldmedal
Viinamarjad: 24% Parellada , 23% Macabeu, 23% Xarel-lo, 20% Chardonnay, 10% Pinot Noir.
Nautimine: Oluliste sündmuste tähistamiseks, aperitiiviks. Sobib toitudega mereandidest, riisitoiduga.
Alkohol: 11,5%
Jääksuhkur: 2 g/l
Serveerimistemperatuur: 6...8º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 25.67 eur
Fermentatsioon: Roostevabades tankides.
Laagerdamine: Teine kääritamine leiab aset pudelis vastavalt traditsioonilisele meetodile koos laagerdamisega käärimis-sademel 49 kuud. Käsitsi ümber korgitud.
Kliima / Pinnas: Vahemereline kliima; domineeriv pinnas on liivsavi lubjakivi lisandiga .
Viinapuuaiad: Omad aiad Cavamaja ümber.
Kirjeldus: Õlgkollane, kergelt kuldse varjundiga, mis peegeldab pikaajalist laagerdumist pudelis. Mull peen ja püsiv.
Aroomis elegantne, tsitruseliste nootidega, kompleksne. Maitses küps ning puuviljane, õunased nüansid, kena kreemine struktuur.
Celler Vell
D.O.Cava
Pikalt oma perekonnale kuuluvates viinapuuaedades marjade kasvataja olnud Pere Estruch Casanovas asutas 1954.aastal Celler Velli cavamaja otse Cava D.O. pealinna Sant Sadurni d`Anoia kesklinnas. 80-ndate keskpaigaks oli tänu ilusale arengule jäänud aga see kitsaks ja Ehitati spetsiaalne hoone ja koliti linna piiri taha, kus ka praegu kelder asub. Künka otsast, mida omad viinapuuaiad ümbritsevad, avaneb kena vaade linnale. Isa alustatud tööd jätkavad praegu pojad ning käsitöö cavad küpsevad sügaval keldris. Valmistatakse klassikalises stiilis cavasid kohalikust raudvarast nagu Xarel-lo, Macabeo, Parellada, kuid ka rahvusvaheliste sortidega, mis on Pinot Noir, Chardonnay.
Huvitav lisaväärtus cavakeldrile- rongitee makett Penedèsi maastikuga, kus kujutatud kiirrongid , kohalik auto- ja rongiliiklus ning veiniaiad ja keldrid. See on huvipakkuv ka noorematele külalistele.
Veinikoda ise on minimalistlik ja läbimõeldud tehnoloogiaga, kus kahel keldrikorrusel on vahuveinide laagerdamiseks mõeldud ruumid ja 1.korrusel käib veini kääritamine, 2. korrus aga on office.