CORRIENTE
Viñedos Telmo Rodriguez
Viinamarjad: 95% Tempranillo, Graciano, Garnacha.
Nautimine: Sobib hispaaniapäraste suupistetega (tapas), grillitud ja praetud lihaga, pastaga lihakastmes. Poolküpse Manchego juustuga.
Alkohol: 14 %
Serveerimistemperatuur: 14...16 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 25.00eur
Fermentatsioon: Betoonist 6500/8500 kg tankides, metsiku pärmiga.
Laagerdamine: Prantsuse tammest erinevate suurustega vaatides 10-12 kuud.
Kliima / Pinnas: Atlandi ja Vahemere kliima kontinentaalsete mõjudega. Pinnased liivakivi alusel. Õhukese pealiskihiga lubjakivised ja tolmse tekstuuriga.
Viinapuuaiad: Võra kujundus põõsasteks. Aiad asetsevad Lanciego ümbruses 500...600 m kõrgusel merepinnast. Maheviljelus.
Kirjeldus: Granaatpunane värv. Aroomis on intensiivne tamme-vanill, röstitud kookospähkel, küpsed magusad marjad. Maitses pehme puuviljasuse ja tanniinide harmoonia, elava iseloomuga. Järelmaitses tumedaid puuvilju hästi integreeritud tanniinidega. Valmistatud heaks "igapäevaveiniks" järgides traditsioonilist vinifikatsiooni nagu seda tehti XX sajadi esimesel poolel.
Viñedos Telmo Rodriguez
D.O.C Rioja
Aasta oli 1994, kui Pablo Eguzkiza and Telmo Rodríguez, koos kolmanda önoloogiga alustasid Navarras vanade põõsastega viinapuuaias kasvavatest Garnacha marjadest veiniga, mille nimeks sai Alma – Hing. Sellele järgnesid projektid Ruedas, Alicantes, Toros, Aragonis, Ribera del Dueros, Riojas, Malagas, Valdeorrases, Cigaleses, Cebreroses ja lõpuks isegi Douros Portugalis.
Veinid 10-st Hispaania regioonist- see on Telmo Rodriguez`i Veinikompanii (Compañia de Vinos Telmo Rodriguez) tänapäev. „Lendav“ veinimeister Telmo Rodríguez veedab suure osa oma ajast autos, teel ühest veinikojast teise. Tema eesmärk on valmistada erinevates Ibeeria piirkondades sealseid tüüpilisi veine. Tähtsaimaks kandvaks ideeks on õige terroir leidmine, mis annab soovitud tulemuse ka soodsama hinnaklassiga veinide puhul.
Nad on oma tegevuskohaks valinud 10 erinäolist, kuid Hispaaniale iseloomulikku pika ajalooga ala. Koostöös sealsete veinitegijatega valmivad moodsas stiilis traditsioonilistest marjadest kohaliku omapäraga veinid.
Veiniguru Hugh Johnson nimetatab Telmo Rodriguez`t üheks andekamaks meheks Hispaania veinimaastikul.