FINCA TEIRA BLANCO
Adega Manuel Formigo
ROBERT PARKER WA - 90punkti (100)
Viinamarjad: Treixadura 65%, Godello 20%, Torrontés 15%
Nautimine: Sobib mereandidega eriti kaheksajalg à la gallega, sealiha täidisega pirukatega, pehmete lehmapiima juustudega.
Alkohol: 13%
Serveerimistemperatuur: 8...10 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 17.73 eur
Fermentatsioon: Roostevabast terasest tankides 16 päeva.
Kliima / Pinnas: Atlandi mõjutustega vahemereline kliima, mäestik kaitseb külmade ookeanituulte eest. Pinnaseks graniidi- ja lubjakivi sisaldusega setteliivad.
Viinapuuaiad: Omad 40...60 aastat vanad viinapuuaiad Miñoteira ja Portela, mis asuvad ümber veinikeldri.
Korje: Käsitsi korjatud ja selekteeritud.
Adega Manuel Formigo
D.O. Ribeiro
Formigo de la Fuente perekond on läbi aastasadade olnud heades suhetes viinamarjade ja veiniga. Kvalitatiivne hüpe aga on toimunud viimase kahe dekaadi jooksul. Viinapuuaiad on praeguseks ühed Ribeiro kvaliteetveini piirkonna vanimad ja paremad ning veinid valmivad suurepäraste teadmiste ja omandatud kogemustega veinimeister Manuel Formigo juhtimisel.
Aasta tagasi avas ta uue veinikoja maja. Manuel Formigo on olnud colleiteiro aastast 2006, kuid enamik tema viinapuudest on temast vanemad, mis on peamiselt istutatud tema isa poolt 1970-ndate lõpus. Juba siis panustas ta põlistele viinamarjasortidele ja eriti just Treixadurale, mis on kohalik täht terrassidel siiani. Vähemal määral leidub selliseid heledanahkseid tegelasi nagu Godello, Torrontés, Loureira, Albariño, Alvilla. Manuel Formigo veiniaiad on 4,2 hektari suurusel maalapil, mille keskel asub uus koda.
Aastas väljub Manueli veinikojast keskmiselt 40.000 pudelit veini, millest 80% protsenti moodustavad valged, ülejäänu on punavein ning äärmiselt väikeses koguses Tostado- Ribeiro piirkonna suur dessertvein.