LA FORCALLÀ de ANTONIA
Bodegas Rafael Cambra
RP-92 punkti
Viinamarjad: 100% Forcallat.
Nautimine: Sobib ideaalselt tomatise kastmega liharoogadega, külmade lihatoitudega, lambapiimast juustuga.
Alkohol: 14,5%
Serveerimistemperatuur: 14-16 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 19,80 eur
Fermentatsioon: Metsiku pärmiga roostevabades terastankides.
Laagerdamine: 8 kuud prantsuse tamme vaatides. Valmistatud väga limiteeritud koguses.
Kliima / Pinnas: Vahemereline kliima. Lubjakivine pinnas vähese orgaanika sisaldusega.
Viinapuuaiad: Mägede jalamil kõrgusega 700m merepinnast.
Kirjeldus: Tume rubiinpunane värv. Aroomis intensiivsed punased marjad nagu kirsid, sõstrad, vaarikad, ka põldmarjad ning pisut kuivatatud vürtse. Maitses on värske ning mahlakas, nooruslike tanniinidega, delikaatne ja elegantne vein.
Bodegas Rafael Cambra
D.O. VALENCIA
Cambra perekonna hoolsa pilgu all kasvavad puukoolis viinapuude istikud veiniaedade tarvis ja seal möödus ka Rafa noorus. Nende puukool on Hispaanias üks prestiižikaim, kuid päris lõpptulemust- veini sealt näha ei saa. See mõte ei sobinud noorele Rafael Cambrale, kes 2001.aastal omandas esimese oma veiniaia, kus kasvas omajuurne 50-aastane Monastrell. Seejärel rajas ta viinapuuaia Cabernet Sauvignoni ja Cabernet Francile. Teadmised sellest, mis on DO Valencia terroir`ga sobivaimad sordid ja kuidas neid harida, on päritud ja seepärast on kasvandikud parimas vormis. Veiniaiad asuvad mäestiku jalamil, 650 ...700meetri kõrgusel merepinnast, ümbritsetuna oliivi- ja mandlipuudest.
Rafael Cambra on üks Hispaania põnevamaid ja innovatiivsemaid noori veinimeistreid ning tema töö kulgeb ka laboratooriumis eksperimenteerides. Seal on sündimas veel nii mõndagi põnevat, näiteks kasutades haruldasi põliseid marjasorte.
Koda kuulub n.n. „garaaživeini“ tegijate hulka, aastane veinikogus on keskmiselt 52.000 pudelit.