FUENTESPINA RESERVA
Bodegas Fuentespina
Viinamarjad: Tinto Fino 100%
Nautimine: Sobib küpsetatud lamba- ja loomalihast toitudega ning ka seakoodiga, laagerdunud juustuga. Soovitav dekanteerida.
Alkohol: 14%
Serveerimistemperatuur: 18 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 34.33 eur
Fermentatsioon: Külm matseratsioon 72 tunni jooksul, kääritamine roostevabades tankides kontrollitud temperatuuril 17 päeva. Malolaktiline fermentatsioon uutes Ameerika, Prantsuse ja Kaukaasia tammest vaatides, millele järgneb samas laagerdamine 16 kuud ja seejärel minimaalselt 2 aastat pudelis.
Kliima / Pinnas: Kontinentaalne kliima. Liivased pinnased lubjakivisel alusel.
Viinapuuaiad: 70...90-aastased viinapuud, väga madala saagikusega.
Kirjeldus: Värvilt must kirss, granaatse servaga.
Aroom on kompleksne, mustad marjad ja ploomid koos röstiste ja vürtsiste nootidega. Maitse on rikkalik, tunda marja, šokolaadi, kakaod, pisut sigarikarbi meenutust ja nahka. Täidlane ja struktuurne, pikk järelmaitse.
Bodegas Fuentespina
D.O. Ribera del Duero
Avelino Vegas alustas perega peetava veinikojaga Rueda veiniala piirides 1950.aastal. Tasapisi laienedes areneti ja ühel ilusal päeval 1994.aastal jõuti välja DO Ribera del Dueros Bodegas Fuentespina loomiseni, kui omandati vana kooperatiiv. Veinikelder omab umbes 500 hektarit veiniaedasid, mille kasvandikeks on Tempranillo viinapuud (Tinto Fino). Viinapuude keskmiseks vanuseks on 45 aastat, kuid mõned põllud on lausa sajandivanused ning piirkonnale emblemaatilised.
Viinapuuaiad asuvad Ribera del Duero keskpaiga Aranda del Duero ümbruses.
Veinide laagerdamiseks kasutatakse uutest kuni 5 aasta vanuseni Prantsuse ja Ameerika tamme vaate. Vaadikasutamise valik tehakse vastavalt soovitud tulemusele, kätt proovib veinimeister nii klassikalises kui ka modernses võtmes. Mõlemad tulemused on stiilsed ja väljapeetud.
Veerand Avelino Vegase veinikoja toodangust eksporditakse suurem osa müüakse suure populaarsuse saatel koduturul.