GABA DO XIL O Barreiro D.O.Valdeorras
Viñedos Telmo Rodriguez
Viinamarjad: 100% Godello.
Nautimine: Aperitiiviks. Sobib toitudega vasikalihast, kergemate mereandidega nagu kammkarp, valge kala. Tasub proovida koos manchego juustu või serrano singiga.
Alkohol: 13,5 %
Serveerimistemperatuur: 7...8 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 22.27 eur
Fermentatsioon: Roostevabast terasest tankides, metsiku pärmiga.
Kliima / Pinnas: Kontinentaalne kliima Atlandi mõjuga. Graniitidest tekkinud hea dreenivõimega pinnas. Õhuke pealiskiht, terrassid järskude kalletega mäekülgedel. Kivine, happeline ja jämeda tekstuuriga.
Viinapuuaiad: Võra kujundus vertikaalne ja põõsas. Ligikaudu 550 m kõrgusel merepinnast.
Kirjeldus: Õlgkollane värv. Aroomis mineraale, tsitrust, pirni ja kevadlilli. Maitse kontsentreeritud, värske ja elava happega, tunda õuna, mandleid ja tsitruseid. Struktuur täidlane ja pikk järelmaitse.
Viñedos Telmo Rodriguez
D.O.C Rioja
Aasta oli 1994, kui Pablo Eguzkiza and Telmo Rodríguez, koos kolmanda önoloogiga alustasid Navarras vanade põõsastega viinapuuaias kasvavatest Garnacha marjadest veiniga, mille nimeks sai Alma – Hing. Sellele järgnesid projektid Ruedas, Alicantes, Toros, Aragonis, Ribera del Dueros, Riojas, Malagas, Valdeorrases, Cigaleses, Cebreroses ja lõpuks isegi Douros Portugalis.
Veinid 10-st Hispaania regioonist- see on Telmo Rodriguez`i Veinikompanii (Compañia de Vinos Telmo Rodriguez) tänapäev. „Lendav“ veinimeister Telmo Rodríguez veedab suure osa oma ajast autos, teel ühest veinikojast teise. Tema eesmärk on valmistada erinevates Ibeeria piirkondades sealseid tüüpilisi veine. Tähtsaimaks kandvaks ideeks on õige terroir leidmine, mis annab soovitud tulemuse ka soodsama hinnaklassiga veinide puhul.
Nad on oma tegevuskohaks valinud 10 erinäolist, kuid Hispaaniale iseloomulikku pika ajalooga ala. Koostöös sealsete veinitegijatega valmivad moodsas stiilis traditsioonilistest marjadest kohaliku omapäraga veinid.
Veiniguru Hugh Johnson nimetatab Telmo Rodriguez`t üheks andekamaks meheks Hispaania veinimaastikul.