GABA Mencía D.O.Valdeorras
Viñedos Telmo Rodriguez
Viinamarjad: 100% Mencía.
Nautimine: Sobib kergemate lihatoitudega, ürdikastmes väiksemate ulukitega, kuid ka niisama nautimiseks.
Alkohol: 12,5 %
Serveerimistemperatuur: 15...17 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 20.92 eur
Fermentatsioon: Roostevabast terasest tankides, metsiku pärmiga.
Laagerdamine: Pudeldatakse järgmise aasta juunis.
Kliima / Pinnas: Kontinentaalne kliima Atlandi mõjudega. Graniitidest tekkinud hea dreenivõimega pinnas. Õhuke pealiskiht, terrassid järskude kalletega mäekülgedel. Kivine, happeline ja jämeda tekstuuriga.
Viinapuuaiad: Võra kujundus vertikaalne ja põõsas. Ligikaudu 550 m kõrgusel merepinnast.
Kirjeldus: Sügav rubiinpunane värv. Aroomis mustad kirsid, maasikad, vürtsi ja magusaid ürte. Kuiv, kuid puuviljane, elava happega järelmaitse.
Viñedos Telmo Rodriguez
D.O.C Rioja
Aasta oli 1994, kui Pablo Eguzkiza and Telmo Rodríguez, koos kolmanda önoloogiga alustasid Navarras vanade põõsastega viinapuuaias kasvavatest Garnacha marjadest veiniga, mille nimeks sai Alma – Hing. Sellele järgnesid projektid Ruedas, Alicantes, Toros, Aragonis, Ribera del Dueros, Riojas, Malagas, Valdeorrases, Cigaleses, Cebreroses ja lõpuks isegi Douros Portugalis.
Veinid 10-st Hispaania regioonist- see on Telmo Rodriguez`i Veinikompanii (Compañia de Vinos Telmo Rodriguez) tänapäev. „Lendav“ veinimeister Telmo Rodríguez veedab suure osa oma ajast autos, teel ühest veinikojast teise. Tema eesmärk on valmistada erinevates Ibeeria piirkondades sealseid tüüpilisi veine. Tähtsaimaks kandvaks ideeks on õige terroir leidmine, mis annab soovitud tulemuse ka soodsama hinnaklassiga veinide puhul.
Nad on oma tegevuskohaks valinud 10 erinäolist, kuid Hispaaniale iseloomulikku pika ajalooga ala. Koostöös sealsete veinitegijatega valmivad moodsas stiilis traditsioonilistest marjadest kohaliku omapäraga veinid.
Veiniguru Hugh Johnson nimetatab Telmo Rodriguez`t üheks andekamaks meheks Hispaania veinimaastikul.