GAGO D.O.Toro
Viñedos Telmo Rodriguez
Viinamarjad: 100% Tinta del Toro.
Nautimine: Soovitatav dekanteerida vähemalt pool tundi enne tarbimist.
Sobib röstitud ja grillitud punase lihaga, marjakastmega. Väikeste ulukitega. Pajaroad. Külmad lihalõigud ja poolküpsed juustud.
Alkohol: 14,5 %
Serveerimistemperatuur: 16...18 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 30.67eur
Fermentatsioon: Betoonist 12000 l tankides, metsiku pärmiga.
Laagerdamine: 14 kuud prantsuse tammest 1500-liitristes ja 225-liitristes vaatides.
Kliima / Pinnas: Kontinentaalne kliima. Kruusane ja kivine pinnas.
Viinapuuaiad: Võra kujundus põõsasteks. Traditsiooniline veiniviljelus.
Kirjeldus: Aroomis tunda intensiivseid kuivatatud puuvilju, vürtsi, pinnase mineraalsust. Maitses mahlakas ja vürtsine, röstise järelmaitsega.
Viñedos Telmo Rodriguez
D.O.C Rioja
Aasta oli 1994, kui Pablo Eguzkiza and Telmo Rodríguez, koos kolmanda önoloogiga alustasid Navarras vanade põõsastega viinapuuaias kasvavatest Garnacha marjadest veiniga, mille nimeks sai Alma – Hing. Sellele järgnesid projektid Ruedas, Alicantes, Toros, Aragonis, Ribera del Dueros, Riojas, Malagas, Valdeorrases, Cigaleses, Cebreroses ja lõpuks isegi Douros Portugalis.
Veinid 10-st Hispaania regioonist- see on Telmo Rodriguez`i Veinikompanii (Compañia de Vinos Telmo Rodriguez) tänapäev. „Lendav“ veinimeister Telmo Rodríguez veedab suure osa oma ajast autos, teel ühest veinikojast teise. Tema eesmärk on valmistada erinevates Ibeeria piirkondades sealseid tüüpilisi veine. Tähtsaimaks kandvaks ideeks on õige terroir leidmine, mis annab soovitud tulemuse ka soodsama hinnaklassiga veinide puhul.
Nad on oma tegevuskohaks valinud 10 erinäolist, kuid Hispaaniale iseloomulikku pika ajalooga ala. Koostöös sealsete veinitegijatega valmivad moodsas stiilis traditsioonilistest marjadest kohaliku omapäraga veinid.
Veiniguru Hugh Johnson nimetatab Telmo Rodriguez`t üheks andekamaks meheks Hispaania veinimaastikul.