HISENDA MIRET
Parés Baltà
Viinamarjad: 100% Garnatxa.
Nautimine: Soovitatav on vein avada tund enne serveerimist. Heledamad lihatoidud, linnulihad, punased kalad.
Alkohol: 14,5%
Serveerimistemperatuur: 16...17 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 38.93 eur
Fermentatsioon: Matseratsioon ja fermentatsioon roostevabast terasest tankides, metsiku pärmiga.
Laagerdamine: Prantsuse tammest uutes vaatides 5 kuud.
Kliima / Pinnas: Vahemereline kliima. Liivsavi, paks ja hästi dreenitud pinnasekiht laugete kalletega.
Viinapuuaiad: 30 aastat vanad. Võra kujundus Royat doble. Orgaaniline kasvatus.
Kirjeldus: Elav punane värvus peegeldab marjade värvi. Aroom on intensiivne ja värske. Aroomikompleksis lillelisi noote, kooresust ja metsamarju. Marjade tihedus jätkub maitses, jättes vürtsi ja kerge röstisuse jälgi. Struktuur üllatab pika järelmaitse ja harmoonilise lõpuga.
Parés Baltà
D.O. Penedès / D.O. Cava
Parés Baltà veinikoja ajalugu ulatub aastasse 1790.
1978. aastal sai veinikoja omanikuks Joan Cusinè Hill ja see on tänapäevase Parés Baltà sünniaastaks.
Alates 2000. aastast on firma juhtimisega tegelenud tema lapselapsed Joan and Josep Cusiné Carol. Ja et pereürituse nime veelgi täiuslikumalt kanda, on nende naised Maria Elena Jimenez and Marta Casas veinimeistrid ja önoloogid. Just nende ideedest sünnivad tänased Parés Baltà veinid.
Tootevalikusse kuuluvad Cavad ning valged ja punased veinid.
Cavad küpsevad üle 10 meetri sügavuses keldris, mis ehitatud 20.sajandi algul ja võimaldab hoida püsivat temperatuuri 14-15º C.
Ökoloogilise/orgaanilise viinamarjakasvatuse sertifikaat on Parés Baltàl alates aastast 2004. Nende enda lambad väetavad veiniaedasid ja mesilased korraldavad õite tolmlemist. Keemilisi väetisi ja taimekaitsevahendeid ei kasutata. Biodünaamiline veiniviljelus.
Veiniaiad asuvad kõrgustel merepinnast 170-750 meetrit. Tugevate Vahemere mõjudega kliima vaheldub kõrgemal mägedes asuvate jahedamate aladega, mineraalsete pinnastega aiad, mis paiknevad merele lähemal, vahelduvad savirikastega. Väikesed viinapuuaiad mägedes asuvad terrassidel keset inimtühja rahvusparki. Viinapuuaedasid kokku 170 ha.
Veinide matseratsiooniks ja fermentatsiooniks kasutatakse Prantsuse ja Ungari tammevaate, kuid ka ainult roostevabast terasest tanke. Uuendusena on pöördutud tagasi ajalukku ning mõned väga spetsiaalsed veinid küpsevad savist amforates.