IZADI CRIANZA Magnum kinkekarbis
Bodegas Izadi
Viinamarjad: 100% Tempranillo.
Nautimine: Suurepärane toiduvein. Sobib hispaaniapäraste suupistetega (tapas), grillitud ja praetud sealihaga, lambakarrega. Poolküpse Manchego juustuga.
Alkohol: 14 %
Serveerimistemperatuur: 16...17 º C
Pudeli maht: 1,5L
Liitri hind 20.00 eurot
Fermentatsioon:Roostevabast terasest tankides.
Laagerdamine: 14 kuud ameerika ( 73%) ja prantsuse tammest (27%) 225-liitristes vaatides, kuni 4 aasta vanustes.
Kliima / Pinnas: Atlandi ja Vahemere kliima kontinentaalsete mõjudega. Pinnased lubjakivilisandiga savised .
Viinapuuaiad: Võra kujundus põõsasteks. Keskmiselt 45 aasta vanused aiad asetsevad 450...550 m kõrgusel merepinnast, Alavesa alampiirkonnas kolme küla vahel: Villabuena, Samaniego ja Abalos. Traditsiooniline viljelus.
Korje: Käsitsi korjatud, veiniaias ja -kojas selekteeritud, 5500kg/ha.
Kirjeldus: Särav rubiinpunane värvus. Aroomid on rikkalikud ja ahvatlevad: punaseid marju, lagritsat ja vürtse.
Maitses keskmise täidlusega, ümar ning elegantne. Järelmaitse pikk, mis toob taas tagasi marjasuse ja kimbukese floraalsust.
Bodegas Izadi
DOCa Rioja
BODEGAS IZADI alusepanijaks on Gonzalo Antón, a self made person. Pärast edukate restoranide juhtimist otsustas 1987.aastal ühildada oma 2 kirge: veini ja gastronoomia ning alustas Riojas Villabuena de Álavas külas veinindusega. Praegu juhib veinikoda tema poeg Lalo.
Aastatel 2003-2011 laieneti tuntuimatesse veinipiirkondadesse eesmärgiga saada lähikonna appelatsioonides väljapaistvaks veinitootjaks.
2011. aastal loodud mitme näoga veinitootja Grupo Artevino on esindatud Hispaania tunnustatud veinipiirkondades : Rioja 2 veinimaja Izadi ja Orben, Ribera del Dueros Finca Villacreces, Rueda ja Toro Bodega Vetus.
Artevino soovib teha igas veinikojas just selle piirkonna parimat veini deviisiga - “We make food wines”. Seetõttu on venikoja klientide hulgas Baskimaa tipprestoranid.
Praegu on perekonna omanduses Baskimaal pealinnas Michelini tärniga restaurante Zaldiaran.
Bodegas Izadi ( loodus - baski keeles) logol kujutatud kolmnurk sümboliseerib kolme küla Villabuena- Samaniego-Ábalos vahele jäävat ala, kus asuvad väikesed viinapuude istandused, kokku 170ha. Veinimaja on ehitatud mäe nõlvale 50m kõrguste vahega ja tootmine paikneb 5 korrusel. Veinimeisterdamise käigus on kasutatud tehnoloogias ära gravitatsiooni ja seetõttu on protsess energiasäästlik.
Rioja veini alampiirkondadest jääb veinimaja Alavesasse Baskimaa alale.