IZADI LARROSA Garnacha Blanca
Bodegas Izadi
Viinamarjad: 100 % Garnacha Blanca
Nautimine: Suurepärane isuäratamiseks. Paella mereandidega, koorikloomadega, magevee kaladega, rannakarpidega. Kitsepiima juustuga.
Alkohol: 13.5 %
Serveerimistemperatuur: 8...9 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 16.60eur
Fermentatsioon: Roostevabast terasest tankides
Kliima / Pinnas: Atlandi kliima Vahemere ja kontinentaalsete mõjudega. Pinnased lubjakivilisandiga savised .
Viinapuuaiad: Võra kujundus Goblet. Keskmiselt 50 aasta vanused aiad asetsevad 600 m kõrgusel merepinnast, Alavesa alampiirkonnas Villabuena külas. Traditsiooniline viljelus.
Korje: Käsitsi korjatud oktoobris, veiniaias ja -kojas selekteeritud, 5000kg/ha.
Kirjeldus: Sidrunkollane värvus. Aroomis valged puuviljad segatuna floraalsete nootidega, mineraalne taust.
Maitses keskmise täidlusega, tsitruste värskus ja pirni mahlakus koos mandlisusega teeb maitsmise meeldivaks ning kuivatatud puuviljade nüass annab järelmaitsele hoogu juurde.
Bodegas Izadi
DOCa Rioja
BODEGAS IZADI alusepanijaks on Gonzalo Antón, a self made person. Pärast edukate restoranide juhtimist otsustas 1987.aastal ühildada oma 2 kirge: veini ja gastronoomia ning alustas Riojas Villabuena de Álavas külas veinindusega. Praegu juhib veinikoda tema poeg Lalo.
Aastatel 2003-2011 laieneti tuntuimatesse veinipiirkondadesse eesmärgiga saada lähikonna appelatsioonides väljapaistvaks veinitootjaks.
2011. aastal loodud mitme näoga veinitootja Grupo Artevino on esindatud Hispaania tunnustatud veinipiirkondades : Rioja 2 veinimaja Izadi ja Orben, Ribera del Dueros Finca Villacreces, Rueda ja Toro Bodega Vetus.
Artevino soovib teha igas veinikojas just selle piirkonna parimat veini deviisiga - “We make food wines”. Seetõttu on venikoja klientide hulgas Baskimaa tipprestoranid.
Praegu on perekonna omanduses Baskimaal pealinnas Michelini tärniga restaurante Zaldiaran.
Bodegas Izadi ( loodus - baski keeles) logol kujutatud kolmnurk sümboliseerib kolme küla Villabuena- Samaniego-Ábalos vahele jäävat ala, kus asuvad väikesed viinapuude istandused, kokku 170ha. Veinimaja on ehitatud mäe nõlvale 50m kõrguste vahega ja tootmine paikneb 5 korrusel. Veinimeisterdamise käigus on kasutatud tehnoloogias ära gravitatsiooni ja seetõttu on protsess energiasäästlik.
Rioja veini alampiirkondadest jääb veinimaja Alavesasse Baskimaa alale.