IZADI LARROSA ROSÉ
Bodegas Izadi
Viinamarjad: 100 % Garnacha
Nautimine: Isuäratamiseks. Koorikloomadega, grillitud või röstitud köögiviljadega.
Alkohol: 14 %
Serveerimistemperatuur: 8 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind eur/L
Fermentatsioon: Roostevabast terasest tankides,
Kliima / Pinnas: Atlandi kliima Vahemere ja kontinentaalsete mõjudega. Pinnased lubjakivilisandiga savised .
Viinapuuaiad: Võra kujundus Goblet. Keskmiselt 60 aasta vanused aiad asetsevad 790 m kõrgusel merepinnast, Rioja Alavesa alampiirkonnas Villabuena küla lähistel.
Korje: Käsitsi korjatud oktoobris, veiniaias ja -kojas selekteeritud.
Kirjeldus: Kahvatu lõheroosa värvus. Aroomis punased metsamarjad ja valged puuviljad.
Maitses keskmise täidlusega, värske, marjane, kirsse ja ka heledaid luuviljalisi koos väikese ürdisusega.
Bodegas Izadi
DOCa Rioja
BODEGAS IZADI alusepanijaks on Gonzalo Antón, a self made person. Pärast edukate restoranide juhtimist otsustas 1987.aastal ühildada oma 2 kirge: veini ja gastronoomia ning alustas Riojas Villabuena de Álavas külas veinindusega. Praegu juhib veinikoda tema poeg Lalo.
Aastatel 2003-2011 laieneti tuntuimatesse veinipiirkondadesse eesmärgiga saada lähikonna appelatsioonides väljapaistvaks veinitootjaks.
2011. aastal loodud mitme näoga veinitootja Grupo Artevino on esindatud Hispaania tunnustatud veinipiirkondades : Rioja 2 veinimaja Izadi ja Orben, Ribera del Dueros Finca Villacreces, Rueda ja Toro Bodega Vetus.
Artevino soovib teha igas veinikojas just selle piirkonna parimat veini deviisiga - “We make food wines”. Seetõttu on venikoja klientide hulgas Baskimaa tipprestoranid.
Praegu on perekonna omanduses Baskimaal pealinnas Michelini tärniga restaurante Zaldiaran.
Bodegas Izadi ( loodus - baski keeles) logol kujutatud kolmnurk sümboliseerib kolme küla Villabuena- Samaniego-Ábalos vahele jäävat ala, kus asuvad väikesed viinapuude istandused, kokku 170ha. Veinimaja on ehitatud mäe nõlvale 50m kõrguste vahega ja tootmine paikneb 5 korrusel. Veinimeisterdamise käigus on kasutatud tehnoloogias ära gravitatsiooni ja seetõttu on protsess energiasäästlik.
Rioja veini alampiirkondadest jääb veinimaja Alavesasse Baskimaa alale.