Larrosa Negra
Bodegas Izadi
Viinamarjad: Garnacha
Nautimine: Kergemad külmad liharoad, punasest lihast road, hautised, pardi rinnafilee, nooremad lambapiima juustud.
Alkohol: 14,5%
Serveerimistemperatuur: 14...16 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind €
Fermentatsioon: Roostevabast terasest tankides.
Laagerdamine: 6 kuud 50% prantsuse ja 50% ameerika tamme vaatides, vaadid 2 ja 3 aasta vanused.
Kliima / Pinnas: Atlandi kliima Vahemere mõjudega. Pinnased lubjarikkad kivised.
Viinapuuaiad: Võra kujundus Goblet. Vanad viinapuuaiad asetsevad 700 m kõrgusel merepinnast, Tudelilla küla lähistelt.
Kirjeldus: Kirsipunane värvus keskmise sügavusega. Aroomis värsked punased marjad ja lavendel koos vürtside ning kakaoga. Maitses keskmise täidlusega, marjane, tasakaalus maitsega, järelmaitse velvetiselt sile ja pikk.
Bodegas Izadi
DOCa Rioja
BODEGAS IZADI alusepanijaks on Gonzalo Antón, a self made person. Pärast edukate restoranide juhtimist otsustas 1987.aastal ühildada oma 2 kirge: veini ja gastronoomia ning alustas Riojas Villabuena de Álavas külas veinindusega. Praegu juhib veinikoda tema poeg Lalo.
Aastatel 2003-2011 laieneti tuntuimatesse veinipiirkondadesse eesmärgiga saada lähikonna appelatsioonides väljapaistvaks veinitootjaks.
2011. aastal loodud mitme näoga veinitootja Grupo Artevino on esindatud Hispaania tunnustatud veinipiirkondades : Rioja 2 veinimaja Izadi ja Orben, Ribera del Dueros Finca Villacreces, Rueda ja Toro Bodega Vetus.
Artevino soovib teha igas veinikojas just selle piirkonna parimat veini deviisiga - “We make food wines”. Seetõttu on venikoja klientide hulgas Baskimaa tipprestoranid.
Praegu on perekonna omanduses Baskimaal pealinnas Michelini tärniga restaurante Zaldiaran.
Bodegas Izadi ( loodus - baski keeles) logol kujutatud kolmnurk sümboliseerib kolme küla Villabuena- Samaniego-Ábalos vahele jäävat ala, kus asuvad väikesed viinapuude istandused, kokku 170ha. Veinimaja on ehitatud mäe nõlvale 50m kõrguste vahega ja tootmine paikneb 5 korrusel. Veinimeisterdamise käigus on kasutatud tehnoloogias ära gravitatsiooni ja seetõttu on protsess energiasäästlik.
Rioja veini alampiirkondadest jääb veinimaja Alavesasse Baskimaa alale.