MAS PETIT
Parés Baltà
Viinamarjad: 77% Cabernet Sauvignon, 23% Garnacha.
Nautimine: Kaaslane barbecuele, vorstidele (nt. chorizo), grillkanale, grill-lihale.
Alkohol: 13,5%
Serveerimistemperatuur: 15...17 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 16.60 eur
Fermentatsioon: Roostevabades tankides, metsiku pärmiga.
Laagerdamine: 7 kuud prantsuse tammest vaatides.
Kliima / Pinnas: Vahemereline kliima; liivsavi ja lubjakivi on kõige olulisemad komponendid pinnases.
Viinapuuaiad: 27...32 aastat vanad viinapuud, 230 m kõrgusel Cabernet, Garnacha 400 m merepinnast. Võra kujundus Royat doble.
Kirjeldus: Keskmise intensiivsusega kirsipunane värvus.
Aroomis punased marjad koos tammevanilli ja -röstiga. Maitse on pehme ja sõbralik, maheda tanniiniga. Leida võib punaseid kirsse kombineerituna kerge vanilli puudutusega.
Parés Baltà
D.O. Penedès / D.O. Cava
Parés Baltà veinikoja ajalugu ulatub aastasse 1790.
1978. aastal sai veinikoja omanikuks Joan Cusinè Hill ja see on tänapäevase Parés Baltà sünniaastaks.
Alates 2000. aastast on firma juhtimisega tegelenud tema lapselapsed Joan and Josep Cusiné Carol. Ja et pereürituse nime veelgi täiuslikumalt kanda, on nende naised Maria Elena Jimenez and Marta Casas veinimeistrid ja önoloogid. Just nende ideedest sünnivad tänased Parés Baltà veinid.
Tootevalikusse kuuluvad Cavad ning valged ja punased veinid.
Cavad küpsevad üle 10 meetri sügavuses keldris, mis ehitatud 20.sajandi algul ja võimaldab hoida püsivat temperatuuri 14-15º C.
Ökoloogilise/orgaanilise viinamarjakasvatuse sertifikaat on Parés Baltàl alates aastast 2004. Nende enda lambad väetavad veiniaedasid ja mesilased korraldavad õite tolmlemist. Keemilisi väetisi ja taimekaitsevahendeid ei kasutata. Biodünaamiline veiniviljelus.
Veiniaiad asuvad kõrgustel merepinnast 170-750 meetrit. Tugevate Vahemere mõjudega kliima vaheldub kõrgemal mägedes asuvate jahedamate aladega, mineraalsete pinnastega aiad, mis paiknevad merele lähemal, vahelduvad savirikastega. Väikesed viinapuuaiad mägedes asuvad terrassidel keset inimtühja rahvusparki. Viinapuuaedasid kokku 170 ha.
Veinide matseratsiooniks ja fermentatsiooniks kasutatakse Prantsuse ja Ungari tammevaate, kuid ka ainult roostevabast terasest tanke. Uuendusena on pöördutud tagasi ajalukku ning mõned väga spetsiaalsed veinid küpsevad savist amforates.