MONTENOVO
Bodegas Valdesil
GUÍA PEÑÍN - 91punkti (100)
Viinamarjad: Godello 100%
Nautimine: Sobib mereanni tapastega, praetud valge lihaga: siga, kalkun, kerge värskema juustuga.
Alkohol: 13%
Serveerimistemperatuur: 9...11 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 26,00 eur
Fermentatsioon: Lühike matseratsioon kestadel ja fermentatsioon roostevabast terasest tankides.
Kliima / Pinnas: Mägede vaheline eriline Valdeorrasele omane mikrokliima, Atlandi ookeani mõjuga kontinentaalne kliima. Kiltkivised pinnased.
Viinapuuaiad: Omad nooremad viinapuuaiad, keskmiselt 15a vanad ning kontrollitud partneritelt hangitud marjad. Keskmiselt 550 meetri kõrgusel merepinnast. Saagikus kuni 6.000 kg/ha.
Kirjeldus: Värv kahvatu kollane roheka helgiga.
Aroomis on õrnad mandariini nüansid, valgeid lilli ja kiltkivi mineraalsust, saatjaks pisut ingverit.
Maitses on kuiv, kerge ja elav, terav tsitrus ning puuviljade segu. Järelmaitse pikk ja vürtsikas, mineraalide ja vähese fencoli mõrkjusegaga.
Bodegas Valdesil
D.O.Valdeorras
Bodegas Valdesil on DO Valdeorrase lipulaev. Viinapuuaiad asuvad „rohelise Hispaania”- Galicia kiltkivistel mäekülgedel. Sili jõe (Galiitsia keeles Xil) järskudel nõlvadel kasvavad algupärase Godello viinamarjaistiku klooni järeltulijad. Vanimad aiad on istutatud kohe peale juuretäi Phylloxera laastavat rünnaku lõppu 1885.aastal ja seal küpsevatest viinamarjadest valmivad koja tippveinid. Galicias valitsev niiske kliima on selles paigas mõõdukas ja koos tumeda kiltkivise pinnasega moodustavad mineraalse Godello saamise jaoks ideaalsed tingimused.
Integreeritud veiniviljelus tugineb traditsioonilisele kuid samal ajal innovatiivsele alusele. Loomulik keskkond ja säästlik ökoloogiline suhtumine viinapuuaedadesse tagab istikute tervise ja suurepärased saagid, mis on tippveinide saamisel edu pandiks. Valdesili veinid kaunistavad mitmete maailma parimate restoranide veinikaarte.