OLOROSO CATÒN
ALVEAR
Viinamarjad: 100% Pedro Ximenez.
Nautimine: Sobib digestiiviks. Ideaalne sealihast toitudega ning laagerdatud juustudega, foie gra`ga.
Alkohol: 19 %
Suhkrusisaldus: 28 g/l
SO2 sisaldus:
Serveerimistemperatuur: 12...14 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 105.33 eur
Fermentatsioon: Roostevabast terasest tankides.
Laagerdamine: Arendatakse tammevaatides solera-süsteemis enam kui 12 aastat, nii flor'i all kui ka pärast.
Kliima / Pinnas: Pool-kontinentaalne vahemereline kliima. Erakordselt kriidine pinnas.
Kirjeldus: Värvus hele mahagon – kuldse säraga. Aromaatne, rosinate, pähklite ja röstitud mandlite iseloom, mis on nii pehme kui tugev. Maitses täidlane, pehme ja kuivatatud puuviljadest tulvil, pika järelmaitsega.
ALVEAR
D.O. Montilla- Moriles
Montilla- Morilese veinipiirkonna vanim veinikelder ALVEAR on asutatud 1729, kui Don Diego de Alvear y Escalera alustas veinitootmist. Sama pere omandis on see Montilla tippude hulka kuuluv veinikoda siiamaani. Toodetakse šerri-tüüpi veine. Tippklassi PX veinide veinikeldris küpsemisele solera- süsteemis on algus pandud 1830. ja 1927.aastal.
Montilla- Morilese veinipiirkond asub Màlaga ja Còrdoba linnade vahel, Andaluusia südames. Peamine erinevus Jerezist pärit veinidest on see, et peaaegu kõik veinid valmivad Montillas viinamarjasordist Pedro Ximènez, mis on koguni niivõrd sobiv sellesse terroir`sse, et Jerezi veinitootjad ostavad oma magusamate veinide marju sisse just sellelt alalt.
Montilla lubjakivised-kriidised rulluvad mäenõlvad on nagu loodud Pedro Ximènezi hiilgamiseks. Fino, Amontillado, Cream, PX - veinid, mis on väärt tutvumist.