PEDRO XIMENEZ SOLERA 1927
ALVEAR
Aasta Vein 2024 KULD
RP-98 punkti
Viinamarjad: 100% Pedro Ximenez.
Nautimine: Ideaalne lõpetamaks söögikorda, magustoidu või lisanditega jäätise, puuviljasalatite, küpsetiste, sinihallitusjuustude kõrvale. Jääga serveeritult suurepärane värskendaja.
Alkohol: 16 %
Suhkrusisaldus: 405 g/l
Serveerimistemperatuur: 10...14 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 58.40 eur
Fermentatsioon: Kuivatatud viinamarju pressides saadakse hästi rikkalik virre, millele lisatakse viinamarja destillaati, et vältida käärimist ning säilitada magusus.
Laagerdamine: Solera süsteemis, selle veini puhul alustati aastal 1927.
Kliima / Pinnas: Pool-kontinentaalne vahemereline kliima. Erakordselt kriidine pinnas.
Kirjeldus: Naturaalselt magus vein, värvus tume mahagon. Sügavas rikkalikus aroomis tulevad esile kuivatatud ploom ja šokolaad. Maitse intensiivne, palju kontsentreeritud puuvilju, lõppmaitse rikas, mahlane ja täidlane, väga pikk järelmaitse.
ALVEAR
D.O. Montilla- Moriles
Montilla- Morilese veinipiirkonna vanim veinikelder ALVEAR on asutatud 1729, kui Don Diego de Alvear y Escalera alustas veinitootmist. Sama pere omandis on see Montilla tippude hulka kuuluv veinikoda siiamaani. Toodetakse šerri-tüüpi veine. Tippklassi PX veinide veinikeldris küpsemisele solera- süsteemis on algus pandud 1830. ja 1927.aastal.
Montilla- Morilese veinipiirkond asub Màlaga ja Còrdoba linnade vahel, Andaluusia südames. Peamine erinevus Jerezist pärit veinidest on see, et peaaegu kõik veinid valmivad Montillas viinamarjasordist Pedro Ximènez, mis on koguni niivõrd sobiv sellesse terroir`sse, et Jerezi veinitootjad ostavad oma magusamate veinide marju sisse just sellelt alalt.
Montilla lubjakivised-kriidised rulluvad mäenõlvad on nagu loodud Pedro Ximènezi hiilgamiseks. Fino, Amontillado, Cream, PX - veinid, mis on väärt tutvumist.