PEDROUZOS
Bodegas Valdesil
Viinamarjad: Godello 100%
Nautimine: Sobib mereanni paella, valgete kalade, kana, sealihatoitudega.
Soovitav kindlasti dekanteerida.
Alkohol: 14%
Serveerimistemperatuur: 11...13 º C
Pudeli maht: 1,5L (puitkarbis)
Liitri hind 94,67 eur
Fermentatsioon: Kahes 500L uutes tammevaatides, metsiku pärmiga. Laagerdamine 6 kuud tammevaatides ja siis 6 kuud roostevabast terasest tankides. Valmistatud 333 pudelit.
Kliima / Pinnas: Mägede vaheline eriline Valdeorrasele omane mikrokliima, Atlandi ookeani mõjuga kontinentaalne kliima. Kiltkivised pinnased.
Viinapuuaiad: Regiooni vanim viinapuuaed, istutatud 1885.aastal Portela küla lähistele nõlvadele. Lõunasuunaline, 500 meetri kõrgusel merepinnast. Saagikus kuni 2.500 kg/ha.
Kirjeldus: Värv kahvatu kuldkollane.
Aroomis on küpsed puuviljad, aprikoos, virsik, pirn, mis seguneb jasmiini ning mesilasvaha nootidega. Maitses on intensiivne luuviljaline koos tsitrustega, suitsu ja mineraalsust. Järelmaitse pikk ja rikkalik, suurepärases tasakaalus mineraalsuse ja külluslikkuse vahel.
Bodegas Valdesil
D.O.Valdeorras
Bodegas Valdesil on DO Valdeorrase lipulaev. Viinapuuaiad asuvad „rohelise Hispaania”- Galicia kiltkivistel mäekülgedel. Sili jõe (Galiitsia keeles Xil) järskudel nõlvadel kasvavad algupärase Godello viinamarjaistiku klooni järeltulijad. Vanimad aiad on istutatud kohe peale juuretäi Phylloxera laastavat rünnaku lõppu 1885.aastal ja seal küpsevatest viinamarjadest valmivad koja tippveinid. Galicias valitsev niiske kliima on selles paigas mõõdukas ja koos tumeda kiltkivise pinnasega moodustavad mineraalse Godello saamise jaoks ideaalsed tingimused.
Integreeritud veiniviljelus tugineb traditsioonilisele kuid samal ajal innovatiivsele alusele. Loomulik keskkond ja säästlik ökoloogiline suhtumine viinapuuaedadesse tagab istikute tervise ja suurepärased saagid, mis on tippveinide saamisel edu pandiks. Valdesili veinid kaunistavad mitmete maailma parimate restoranide veinikaarte.