PEZAS DA PORTELA
Bodegas Valdesil
Viinamarjad: Godello 100%
Nautimine: Sobib mereanni paella, puravikurisotto, tursk, kana.
Soovitav dekanteerida.
Alkohol: 13,5%
Serveerimistemperatuur: 11...13 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 44.73 eur
Fermentatsioon: Erineva suurusega vaatides, metsiku pärmiga. Laagerdamine 6 kuud tammevaatides ja siis 6 kuud roostevabast terasest tankides.
Kliima / Pinnas: Mägede vaheline eriline Valdeorrasele omane mikrokliima, Atlandi ookeani mõjuga kontinentaalne kliima. Kiltkivised pinnased.
Viinapuuaiad: Omad regioonid vanimad üle 50-aastased Godello viinapuud Portela küla ümber asuvatelt nõlvadelt. Keskmiselt 500 meetri kõrgusel merepinnast. Saagikus kuni 2.700 kg/ha.
Kirjeldus: Värv kahvatu kuldkollane.
Aroomis on küpsed ja kuivatatud troopilised puuviljad litši, aprikoos, mesine virsik, mis seguneb toffee ja karamelliga. Maitses on tsitrused nagu apelsin, klementiin. Järelmaitse pikk ja vürtsikas, suurepärases tasakaalus mineraalsuse ja külluslikkuse vahel.
Bodegas Valdesil
D.O.Valdeorras
Bodegas Valdesil on DO Valdeorrase lipulaev. Viinapuuaiad asuvad „rohelise Hispaania”- Galicia kiltkivistel mäekülgedel. Sili jõe (Galiitsia keeles Xil) järskudel nõlvadel kasvavad algupärase Godello viinamarjaistiku klooni järeltulijad. Vanimad aiad on istutatud kohe peale juuretäi Phylloxera laastavat rünnaku lõppu 1885.aastal ja seal küpsevatest viinamarjadest valmivad koja tippveinid. Galicias valitsev niiske kliima on selles paigas mõõdukas ja koos tumeda kiltkivise pinnasega moodustavad mineraalse Godello saamise jaoks ideaalsed tingimused.
Integreeritud veiniviljelus tugineb traditsioonilisele kuid samal ajal innovatiivsele alusele. Loomulik keskkond ja säästlik ökoloogiline suhtumine viinapuuaedadesse tagab istikute tervise ja suurepärased saagid, mis on tippveinide saamisel edu pandiks. Valdesili veinid kaunistavad mitmete maailma parimate restoranide veinikaarte.