PRUNO
Finca Villacreces
Robert Parker`s WA 91/100 points
Wine Spectator 91/100 points
Viinamarjad: 90% Tempranillo, 10% Cabernet Sauvignon
Nautimine: Soovitatav dekanteerida tund enne tarbimist. Sobib grillitud ja küpsetatud lambalihaga. Küpse Manchego juustuga.
Alkohol: 14 %
Serveerimistemperatuur: 16...17 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 22.00 eurot
Fermentatsioon: Roostevabast terasest tankides.
Laagerdamine: 12 kuud prantsuse (Darnajou ja Taransaud) tammest 225-liitristes vaatides, kuni 3 aasta vanustes.
Kliima / Pinnas: Pinnased savikad- liivased. Kontinentaalne kliima kergete Atlandi mõjudega. 350-400mm sademeid, 2400 päikesetundi aastas.
Viinapuuaiad: Võra kujundus trellis. Keskmiselt 60 aasta vanused aiad asetsevad 710m kõrgusel merepinnast, Valladolidi piirkonnas. 63 hektarit traditsioonilise viljelusega rohekattega aiad.
Korje: Käsitsi korjatud, topelt selekteeritud laual, 5500kg/ha. Oktoobri teises pooles.
Kirjeldus: Sügav musta kirsi punane värvus. Aroomis on punaseid marju, ümbritsetuna toffee nootidega, mis pärit prantsuse tammevaadis laagerdusest.
Maitses üle keskmise täidlusega, küpsete marjadega, väikese magusa nüansiga. Balsamico on ilusas tasakaalus jõulise taniiniga. Järelmaitse meeldivalt pehme ja värske.