SOPLO
Bodegas Rafael Cambra
Robert Parker 92 punkti
Viinamarjad: 100% Garnacha.
Nautimine: Sobib ideaalselt erinevate lihatoitudega, grillitud lihaga, lihakastmetega, seentega, kitsepiimast laagerdatud juustuga. Soovitav õhutada enne nautimist.
Alkohol: 13,5%
Serveerimistemperatuur: 16 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 15.33 eur/L
Fermentatsioon: Metsiku pärmiga 5000L roostevabas tankis. 10% marjadest matsereeritakse terve kobarana .
Laagerdamine: 4 kuud uutes ja kasutatud prantsuse tammest 225 liitri suurustes vaatides. Stabiliseerimine betoonist tankides.
Kliima / Pinnas: Vahemereline kliima. Liivsavi pinnas munakivise pinnakihiga, vähese orgaanika sisaldusega.
Viinapuuaiad: üle 10 aasta vanused viinapuud, mägede jalamil kõrgusega 750 m merepinnast.
Kirjeldus: Tume rubiinpunane värv. Aroomis värsked punased marjad, kirsid kerge balsamico lisandiga. Maitses on nooruslik ning mahlakas, tsitruseline, peente tanniinidega, mineraalse järelmaitsega.
Bodegas Rafael Cambra
D.O. VALENCIA
Cambra perekonna hoolsa pilgu all kasvavad puukoolis viinapuude istikud veiniaedade tarvis ja seal möödus ka Rafa noorus. Nende puukool on Hispaanias üks prestiižikaim, kuid päris lõpptulemust- veini sealt näha ei saa. See mõte ei sobinud noorele Rafael Cambrale, kes 2001.aastal omandas esimese oma veiniaia, kus kasvas omajuurne 50-aastane Monastrell. Seejärel rajas ta viinapuuaia Cabernet Sauvignoni ja Cabernet Francile. Teadmised sellest, mis on DO Valencia terroir`ga sobivaimad sordid ja kuidas neid harida, on päritud ja seepärast on kasvandikud parimas vormis. Veiniaiad asuvad mäestiku jalamil, 650 ...700meetri kõrgusel merepinnast, ümbritsetuna oliivi- ja mandlipuudest.
Rafael Cambra on üks Hispaania põnevamaid ja innovatiivsemaid noori veinimeistreid ning tema töö kulgeb ka laboratooriumis eksperimenteerides. Seal on sündimas veel nii mõndagi põnevat, näiteks kasutades haruldasi põliseid marjasorte.
Koda kuulub n.n. „garaaživeini“ tegijate hulka, aastane veinikogus on keskmiselt 52.000 pudelit.