RAFAEL CAMBRA UNO
Bodegas Rafael Cambra
Viinamarjad: 100% Monastrell.
Nautimine: Soovitav dekanteerida. Sobib ideaalselt lihatoitudega, lambapiimast pikalt laagerdatud juustuga.
Alkohol: 14,5%
Serveerimistemperatuur: 16 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind : 30,53 eurot
Fermentatsioon: Roostevabast terasest tankides ja vaatides.
Laagerdamine: Uutes prantsuse tammest vaatides 14 kuud, sellest 8 kuud koos sademega.
Kliima / Pinnas: Vahemereline kliima. Lubjakivine pinnas vähese orgaanika sisaldusega.
Viinapuuaiad: Mägede jalamil kõrgusega 700m merepinnast. Keskmiselt 50 a vanad viinapuud.
Kirjeldus: Intensiivne kirsipunane värv. Aroomis metsamarjad, mis peidavad tumedat nahka, kohvi. Maitses on jõulisust, vürtse ja balsamicot, tanniinid pehmed ja ümarad.
Bodegas Rafael Cambra
D.O. VALENCIA
Cambra perekonna hoolsa pilgu all kasvavad puukoolis viinapuude istikud veiniaedade tarvis ja seal möödus ka Rafa noorus. Nende puukool on Hispaanias üks prestiižikaim, kuid päris lõpptulemust- veini sealt näha ei saa. See mõte ei sobinud noorele Rafael Cambrale, kes 2001.aastal omandas esimese oma veiniaia, kus kasvas omajuurne 50-aastane Monastrell. Seejärel rajas ta viinapuuaia Cabernet Sauvignoni ja Cabernet Francile. Teadmised sellest, mis on DO Valencia terroir`ga sobivaimad sordid ja kuidas neid harida, on päritud ja seepärast on kasvandikud parimas vormis. Veiniaiad asuvad mäestiku jalamil, 650 ...700meetri kõrgusel merepinnast, ümbritsetuna oliivi- ja mandlipuudest.
Rafael Cambra on üks Hispaania põnevamaid ja innovatiivsemaid noori veinimeistreid ning tema töö kulgeb ka laboratooriumis eksperimenteerides. Seal on sündimas veel nii mõndagi põnevat, näiteks kasutades haruldasi põliseid marjasorte.
Koda kuulub n.n. „garaaživeini“ tegijate hulka, aastane veinikogus on keskmiselt 52.000 pudelit.