TEIRA X
Adega Manuel Formigo
Viinamarjad: Treixadura 30%, Albilla 10%, Albariño 15%, Loureira 15%
Nautimine: Sobib mereandidega nagu eriti kaheksajalg, valged kalad, poolpehmete lehmapiima juustudega.
Alkohol: 13%
Serveerimistemperatuur: 9...11 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 28.20€
Fermentatsioon: Roostevabast terasest tankides 15 päeva. Laagerdatud pudelis 6 kuud.
Kliima / Pinnas: Atlandi mõjutustega vahemereline kliima, mäestik kaitseb külmade ookeanituulte eest. Pinnaseks graniidi- ja lubjakivi sisaldusega setteliivad.
Viinapuuaiad: Omad 40 aastat vanad viinapuuaiad Miñoteira, mis asub ümber veinikeldri.
Korje: Käsitsi korjatud ja selekteeritud.
Adega Manuel Formigo
D.O. Ribeiro
Formigo de la Fuente perekond on läbi aastasadade olnud heades suhetes viinamarjade ja veiniga. Kvalitatiivne hüpe aga on toimunud viimase kahe dekaadi jooksul. Viinapuuaiad on praeguseks ühed Ribeiro kvaliteetveini piirkonna vanimad ja paremad ning veinid valmivad suurepäraste teadmiste ja omandatud kogemustega veinimeister Manuel Formigo juhtimisel.
Aasta tagasi avas ta uue veinikoja maja. Manuel Formigo on olnud colleiteiro aastast 2006, kuid enamik tema viinapuudest on temast vanemad, mis on peamiselt istutatud tema isa poolt 1970-ndate lõpus. Juba siis panustas ta põlistele viinamarjasortidele ja eriti just Treixadurale, mis on kohalik täht terrassidel siiani. Vähemal määral leidub selliseid heledanahkseid tegelasi nagu Godello, Torrontés, Loureira, Albariño, Alvilla. Manuel Formigo veiniaiad on 4,2 hektari suurusel maalapil, mille keskel asub uus koda.
Aastas väljub Manueli veinikojast keskmiselt 40.000 pudelit veini, millest 80% protsenti moodustavad valged, ülejäänu on punavein ning äärmiselt väikeses koguses Tostado- Ribeiro piirkonna suur dessertvein.