VALDESIL Sobre lias
Bodegas Valdesil
Viinamarjad: Godello 100%
Nautimine: Sobib küpsetatud valge kalaga, grillitud kalaga, sealihaga, riisiroogadega, laabijuustudega.
Avada õhutamiseks 20 minutit varem.
Alkohol: 13,5%
Serveerimistemperatuur: 9...11 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 38,53 €
Fermentatsioon: Mahl saadakse pressimata, metsiku pärmiga. Laagerdamine 4 kuud pärmisademel roostevabast terasest tankides. Külm stabiliseerimine ja kerge filtreerimine.
Kliima / Pinnas: Mägede vaheline eriline Valdeorrasele omane mikrokliima, Atlandi ookeani mõjuga kontinentaalne kliima. Kiltkivised pinnased.
Viinapuuaiad: Omad, üle 30-aastased viinapuud Vilamartini nõlvadelt. Keskmiselt 500 meetri kõrgusel merepinnast. Saagikus kuni 3.800 kg/ha..
Kirjeldus: Värv kahvatu õlgkollane roheka varjuga.
Aroomis on küpsed puuviljad pirn, aprikoos, tsitrus, koos kollakate õite, fencoli, kuivatatud üritidega. Võine ja samal ajal mineraalne. Maitses on kompleksne, värsked tsitrused ja sidrunikoor, soolakas ning peotäis mandleid. Järelmaitse pikk ja mineraalne, suurepäraselt ümar ja pehme.
Bodegas Valdesil
D.O.Valdeorras
Bodegas Valdesil on DO Valdeorrase lipulaev. Viinapuuaiad asuvad „rohelise Hispaania”- Galicia kiltkivistel mäekülgedel. Sili jõe (Galiitsia keeles Xil) järskudel nõlvadel kasvavad algupärase Godello viinamarjaistiku klooni järeltulijad. Vanimad aiad on istutatud kohe peale juuretäi Phylloxera laastavat rünnaku lõppu 1885.aastal ja seal küpsevatest viinamarjadest valmivad koja tippveinid. Galicias valitsev niiske kliima on selles paigas mõõdukas ja koos tumeda kiltkivise pinnasega moodustavad mineraalse Godello saamise jaoks ideaalsed tingimused.
Integreeritud veiniviljelus tugineb traditsioonilisele kuid samal ajal innovatiivsele alusele. Loomulik keskkond ja säästlik ökoloogiline suhtumine viinapuuaedadesse tagab istikute tervise ja suurepärased saagid, mis on tippveinide saamisel edu pandiks. Valdesili veinid kaunistavad mitmete maailma parimate restoranide veinikaarte.