VERMOUTH ROJO artesanal
ALVEAR
Aasta Vein 2024 kuld
Peñin Score 94/100
Viinamarjad: 100% Pedro Ximenez
Nautimine: Sobib ideaalselt aperitiiviks on the rocks, kuid ka premium kokteilide täiuslik komponent.
Alkohol: 15 %
Suhkrusisaldus: 140 g/l
pH: 3,21
Serveerimistemperatuur: 8...9 º C
Liitri hind 25.53 eurot/L
Fermentatsioon: Roostevabast terasest tankides. Arendatakse tammevaatides solera-süsteemis Oloroso veiniks, nii flor'i all kui ka pärast.
Laagerdamine: Järgides veinimaja originaalset retsepti valmib käsitöö vermut vanades ameerika tammest vaatides koos erinevate aromaatsete maitsetaimedega nagu koirohi, salvei, rosmariin ning samuti on lisatud apelsini koort ja kaneeli ning viimistluseks Pedro Ximenezi magusat veini.
Kliima / Pinnas: Pool-kontinentaalne vahemereline kliima. Erakordselt kriidine pinnas, albariza.
Korje: Alates augusti lõpust.
Kirjeldus: Värvus rubiinpunane lillaka säraga. Intensiivne ja sügav. Lilleline balsamico bukett, mis toonitud magusate vürtside ning rosinatega ja kevadise metsa nüansiga. Maitses avar. Elegantselt rikastatud PX ja sultana rosinate nootidega. Kaunilt ümar tammelaagerduse iseloomuga pikk järelmaitse.
ALVEAR
D.O. Montilla- Moriles
Montilla- Morilese veinipiirkonna vanim veinikelder ALVEAR on asutatud 1729, kui Don Diego de Alvear y Escalera alustas veinitootmist. Sama pere omandis on see Montilla tippude hulka kuuluv veinikoda siiamaani. Toodetakse šerri-tüüpi veine. Tippklassi PX veinide veinikeldris küpsemisele solera- süsteemis on algus pandud 1830. ja 1927.aastal.
Montilla- Morilese veinipiirkond asub Màlaga ja Còrdoba linnade vahel, Andaluusia südames. Peamine erinevus Jerezist pärit veinidest on see, et peaaegu kõik veinid valmivad Montillas viinamarjasordist Pedro Ximènez, mis on koguni niivõrd sobiv sellesse terroir`sse, et Jerezi veinitootjad ostavad oma magusamate veinide marju sisse just sellelt alalt.
Montilla lubjakivised-kriidised rulluvad mäenõlvad on nagu loodud Pedro Ximènezi hiilgamiseks. Fino, Amontillado, Cream, PX - veinid, mis on väärt tutvumist.