Las Beatas
Viñedos Telmo Rodriguez
Vein on saadaval väga limiteeritud koguses, 1 pudel kliendile.
96/100 RP, 98/100 Tim Atkin, 99/100 Suckling
Viinamarjad: Tempranillo, Graciano, Mazuelo, Garnacha, Garnacha Blanca, Viura, Moscatel, Maturana
Nautimine: Sobib punase lihaga, osso buccoga, suurtest ulukitest hautistega.
Alkohol: 14 %
Serveerimistemperatuur: 16 º C
Pudeli maht: 0,75L
Fermentatsioon: Suures 1200 liitrises lahtises tammevaadis, metsiku pärmiga. Seejärel 2 aastat peensademel samas vaadis ilma batonnage`ta.
Laagerdamine: 14 kuud prantsuse tammest 1200 l vaadis vanas jahedas keldris.
Kliima / Pinnas: Atlandi ja Vahemere kliima kontinentaalsete mõjudega. Pinnased sügavad, savi ja lubjakivised.
Viinapuuaiad: 1,9 hektarit terrassidel asuvaid viinapuid Labastidast, ajaloolisest külast, kus veinivalmistus on toiminud enam kui 1300 aastat. Aed asetseb 540...630 m kõrgusel merepinnast. Orgaaniline ja traditsiooniline viljelus.
Korje: Käsitsi korjatud, veiniaias selekteeritud. Ca 1500 pudelit.
Kirjeldus: Aroomis kuivatatud kirsid ja lillelised noodid, kannikesed ning Vahemere ürdid nagu tüümian koos vürtsiste vaarikatega. Maitses keskmise täidlusega, balanseeritus, delikaatsus, haroonia. Üllatab lubjakivine mineraalsus, mõnus soolakus. Hapu kirss, vaarikas, mida saadavad mahe šokolaad ja Kuuba sigar, apelsini koor. Kompleksne, mängiv ja samal ajal täpne.
Viñedos Telmo Rodriguez
D.O.C Rioja
Aasta oli 1994, kui Pablo Eguzkiza and Telmo Rodríguez, koos kolmanda önoloogiga alustasid Navarras vanade põõsastega viinapuuaias kasvavatest Garnacha marjadest veiniga, mille nimeks sai Alma – Hing. Sellele järgnesid projektid Ruedas, Alicantes, Toros, Aragonis, Ribera del Dueros, Riojas, Malagas, Valdeorrases, Cigaleses, Cebreroses ja lõpuks isegi Douros Portugalis.
Veinid 10-st Hispaania regioonist- see on Telmo Rodriguez`i Veinikompanii (Compañia de Vinos Telmo Rodriguez) tänapäev. „Lendav“ veinimeister Telmo Rodríguez veedab suure osa oma ajast autos, teel ühest veinikojast teise. Tema eesmärk on valmistada erinevates Ibeeria piirkondades sealseid tüüpilisi veine. Tähtsaimaks kandvaks ideeks on õige terroir leidmine, mis annab soovitud tulemuse ka soodsama hinnaklassiga veinide puhul.
Nad on oma tegevuskohaks valinud 10 erinäolist, kuid Hispaaniale iseloomulikku pika ajalooga ala. Koostöös sealsete veinitegijatega valmivad moodsas stiilis traditsioonilistest marjadest kohaliku omapäraga veinid.
Veiniguru Hugh Johnson nimetatab Telmo Rodriguez`t üheks andekamaks meheks Hispaania veinimaastikul.