MATALLANA 2013 D.O. Ribera del Duero
Viñedos Telmo Rodriguez
Robert Parker 93
Viinamarjad: 100% Tinto Fino
Nautimine: Soovitatav dekanteerida vähemalt tund enne tarbimist.
Sobib grillitud ja küpsetatud lambalihaga. Küpse Manchego juustuga.
Alkohol: 15 %
Serveerimistemperatuur: 17...18 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 121.33 eur
Fermentatsioon: Tammepuust 3000kg lahtistes vaatides, metsiku pärmiga.
Laagerdamine: 15-18 kuud uutes prantsuse tammest vaatides.
Kliima / Pinnas: Kontinentaalne kliima. Pleistotseeni voolukivimitest terrassid, kriidised pinnased.
Viinapuuaiad: 4,5 ha oma veiniaeda, orgaanilise kasvatuse sertifikaat menetluses. Võra kujundus põõsasteks.
Kirjeldus: Aroomis on küps must kirss, põldmari, jõulised tanniinid, pisut suitsu ja röstisust.
Maitses üle keskmise täidlusega, intensiivsed küpsed tumedad marjad. Järelmaitse pikk, sügav .
Viñedos Telmo Rodriguez
D.O.C Rioja
Aasta oli 1994, kui Pablo Eguzkiza and Telmo Rodríguez, koos kolmanda önoloogiga alustasid Navarras vanade põõsastega viinapuuaias kasvavatest Garnacha marjadest veiniga, mille nimeks sai Alma – Hing. Sellele järgnesid projektid Ruedas, Alicantes, Toros, Aragonis, Ribera del Dueros, Riojas, Malagas, Valdeorrases, Cigaleses, Cebreroses ja lõpuks isegi Douros Portugalis.
Veinid 10-st Hispaania regioonist- see on Telmo Rodriguez`i Veinikompanii (Compañia de Vinos Telmo Rodriguez) tänapäev. „Lendav“ veinimeister Telmo Rodríguez veedab suure osa oma ajast autos, teel ühest veinikojast teise. Tema eesmärk on valmistada erinevates Ibeeria piirkondades sealseid tüüpilisi veine. Tähtsaimaks kandvaks ideeks on õige terroir leidmine, mis annab soovitud tulemuse ka soodsama hinnaklassiga veinide puhul.
Nad on oma tegevuskohaks valinud 10 erinäolist, kuid Hispaaniale iseloomulikku pika ajalooga ala. Koostöös sealsete veinitegijatega valmivad moodsas stiilis traditsioonilistest marjadest kohaliku omapäraga veinid.
Veiniguru Hugh Johnson nimetatab Telmo Rodriguez`t üheks andekamaks meheks Hispaania veinimaastikul.